Ο Άγιος Βασίλης έγινε …δότης, και ο Αλέξης …Τσοβόλας: Η πολιτική απάτη ως γενναιοδωρία




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ

Το πνεύμα των Χριστουγέννων κυριαρχεί και είναι απολύτως λογικό να απλώνεται, γύρω, πάνω και μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στο Ισραήλ συνάντησε τον μάγο Κέλερ και λύγισαν κουτάλια, τί άλλο θα μπορούσε να ακολουθήσει; Μα, να ντυθεί μάγος Μπαλτάζαρ ή Άγιος Βασίλης, να μοιράσει δώρα, να χαρίσει επιδόματα, να μοιράσει χαρά.

Είναι άδικο να επικρίνεται ο κ. Τσίπρας γιατί μοίρασε επιδόματα, όπως επίσης είναι άδικο να χαρακτηρίζονται ψίχουλα, τέτοιες εποχές τα 300-400 ευρώ.

Ευχής έργον θα ήταν να μοίραζε σε όλους μας ο κ. Τσίπρας και επιδόματα και μποναμάδες.

Επομένως το πρόβλημα δεν είναι με αυτούς που θα πάρουν μια ενίσχυση σε δύσκολες στιγμές. Το πρόβλημα είναι με αυτούς που δεν θα πάρουν τίποτα και ακόμη περισσότερο με αυτούς τους οποίους αφαίμαξε η φορομπηχτική πολιτική του κ. Τσίπρα. Που κάνουν την καρδιά πέτρα και πληρώνουν φόρους για να βγούμε από το τούνελ κι βλέπουν ξαφνικά τον κ. Τσίπρα να κάνει …κοινωνική και ψηφοθηρική πολιτική. Για να αποδείξει ότι υπάρχει το «τρουθ στόρι» του Ευκλείδη.

Το πρόβλημα είναι η πολιτική απάτη που επιχειρεί η κυβέρνηση με χρήματα που δεν υπάρχουν. Και κυρίως με χρήματα που για να βρεθούν θα χρειασθεί να μπουν κι άλλοι φόροι όχι στον κ. Βαρδινογιάννη και στον κ. Λάτση, αλλά στους στεγνωμένους υπάλληλους και ελευθέρους επαγγελματίες, στους έτοιμους να χρεωκοπήσουν μικρομεσαίους.

Είναι χρήματα λέει ο κ. Τσίπρας από την «υπεραπόδοση των εισπράξεων». Τι θα πει υπεραπόδοση εσόδων; Ζήτησαν 10 και ξαφνικά βρέθηκαν κάποιοι και προσέφεραν στα δημόσια ταμεία 20;

Μήπως ομιλεί για πλεονάσματα; Μα αυτά τα έχει ο ίδιος υποθηκεύσει με την υπογραφή του στον βωμό του Γ΄ Μνημονίου της Αριστεράς και της Προόδου. Εξάλλου το αν έχει πλεόνασμα ή όχι θα το ξέρει τον Μάιο.

Τότε τι μοίρασε και γιατί;
Κάτι οι δημοσκοπήσεις που του έβαλαν φωτιά, κάτι η Κούβα που του θύμισε τα επαναστατικά και λόγω εγγύτητας ξυπνήσαν αισθήματα Ζορό, ο κ. Τσίπρας βάλθηκε να μοιράσει λεφτά.

Κάνει τον χουβαρντά μοιράζοντας λεφτά σε εκείνους από τους οποίους άρπαξε πολλαπλάσια το προηγούμενο διάστημα. Λεφτά τα οποία πήρε στεγνώνοντας την οικονομία.

Είναι προφανές ότι η ανάκαμψη της χώρας δεν γίνεται με την «γενναιοδωρία» Τσίπρα στις κατηγορίες των πολιτών που είναι οι πιο ευάλωτοι… ψηφοφόροι.

Θυμήθηκε τους νησιώτες, τους οποίους κατέστρεψε με την μεταναστευτική πολιτική του.

Όμως η φιλανθρωπία είναι έργο της εκκλησίας και των ΜΚΟ. Αποστολή ενός κανονικού πρωθυπουργού είναι να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες που θα παράξουν πλούτο, που θα δουλεύει η οικονομία, που οι νέοι θα βρίσκουν δουλειά, τα ασφαλιστικά ταμεία θα παίρνουν τα πάνω τους, οι φορολογικοί μηχανισμοί θα λειτουργούν, το φορολογικό σύστημα θα κερδίζει από την ανάπτυξη της οικονομίας και έτσι θα μπορούν να λαμβάνονται μέτρα ανακούφισης των φτωχότερων στρωμάτων και των χαμηλοσυνταξιούχων…

Η προσπάθεια εξαγοράς συνειδήσεων, των ανθρώπων μάλιστα που η πολιτική σου έχει συμβάλλει στην φτωχοποίηση τους είναι και ανήθικη και ανέντιμη.

Και ας μην ξεχνούν οι εμπνευστές της. Δεν πρωτοτυπούν. Όλες οι κυβερνήσεις που παραπαίουν επιχειρούν να εξαγοράσουν ψήφους. Και οι πρώτοι που τους τιμωρούν είναι οι εξαγορασθέντες…

Πέτυχαν να συζητούν τα παπαγαλάκια όχι για το τι υπέγραψε η κυβέρνηση στο Eurogroup αλλά για το τι και πως θα μοιραστούν τα δώρα οι συνταξιούχοι…

Πόση ξεφτίλα για μια κοινωνία η οποία πέφτει στο κενό…

Τα είπε όλα με την μία ο κ. Τσίπρας (και μην πάει το μυαλό σας στο πιο γνωστό παράδειγμα δότη):

«Δεν έρχεται ο Κόφτης, έρχεται ο Δότης»…

Είναι η σύγχρονη απόδοση του «Τσοβόλα δώστα όλα».

Μόνο που τότε ο Τσοβόλας μοίραζε τα λεφτά των «κορόιδων» των Ευρωπαίων, όχι το υστέρημα των πολιτών.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: