Και τι θα γίνει αν αποστατήσουν μερικοί εκλέκτορες; Αν είναι 37 χάνει ο Τραμπ την Προεδρία…




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Όπως είναι γνωστό, τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών εκλέγει το «Κολλέγιο των Εκλεκτόρων». Το Σώμα, που θα συνεδριάσει σήμερα, αποτελείται από 538 μέλη. Έχουν ψηφιστεί από τον αμερικανικό λαό με βάση την προτίμησή των πολιτών στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Άρα, ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν εκλέγεται απευθείας από το λαό, αλλά από αυτούς τους 538 εκλέκτορες. Όποιος εκ των υποψηφίων λάβει 270 εκλέκτορες είναι ο νέος Πρόεδρος της χώρας. Με βάση την επιλογή των εκλεκτόρων, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο νέος Πλανητάρχης και αυτό το γεγονός, υπό κανονικές συνθήκες, δεν μπορεί να αλλάξει. Ή αν θέλετε, δεν προβλέπεται να αλλάξουν οι ισορροπίες ούτε να έχουμε …αποστασίες. Άλλωστε το «Κολλέγιο των Εκλεκτόρων» λειτουργεί 210 χρόνια και μόνο 9 εκλέκτορες άλλαξαν στρατόπεδο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Όμως, θα μπορούσαν να βρεθούν εκλέκτορες που επιλέχθηκαν με βάση την προτίμησή τους προς τον Τράμπ, οι οποίοι θα τον προδώσουν;

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, τις τελευταίες ημέρες ασκούνται έντονες πιέσεις, αλλά και εκτοξεύονται και απειλές, εναντίον εκλεκτόρων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Μία εκ των εκλεκτόρων, η Κάρολ Τζόις από την Αριζόνα, δήλωσε ότι έλαβε χιλιάδες ηλεκτρονικά μηνύματα εναντίον του κ. Τράμπ, και μάλιστα κλονίστηκε η εμπιστοσύνη της από τους ισχυρισμούς των αποστολέων ότι ο εκλεγμένος Πρόεδρος είναι φιλοπόλεμος. Παρόμοια μηνύματα έλαβαν και άλλοι εκλέκτορες…

Οπως δήλωσε η κ. Τζόις κλονίστηκε η εμπιστοσύνη της επειδή είδε πολλές κηδείες (εννοεί Αμερικανών στρατιωτών). Αλλά, στο τέλος, επικράτησε η πίστη στο κόμμα, καθώς δεν μπορούσε να προδώσει την υπόσχεση που έδωσε: ότι η ψήφος της θα πήγαινε προς τον κ. Τράμπ, επειδή εκλέχθηκε με βάση την υποστήριξή της προς τον νέο Πρόεδρο.

Είναι η πρώτη φορά, σύμφωνα με τους παρατηρητές, που αρκετοί εκλέκτορες έκαναν δεύτερες σκέψεις. Πρέπει να σημειώσουμε ότι δέκα εξ αυτών, που εκλέχθηκαν με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, ζήτησαν να ενημερωθούν για τις καταγγελίες ότι οι Ρώσοι μέσω του έργου των χάκερς ήταν αυτοί που εξέλεξαν τον Ντόναλντ Τράμπ. Όμως οι δέκα δεν αρκούν για την ανατροπή.

Η υπόθεση αυτή, της πιθανής ρωσικής επέμβασης στις εκλογές των ΗΠΑ, παίρνει διαστάσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καταλυτικές εξελίξεις. Φαίνεται πως πίσω από τις προσπάθειες για έρευνα της υπόθεσης είναι δύο Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές, οι οποίοι αναδεικνύονται στους μεγάλους εχθρούς του κ. Τραμπ. Οι δύο γερουσιαστές φοβούνται ότι θα εξελιχθεί σε διαλυτικό στοιχείο του Κόμματος της αμερικανικής Δεξιάς.

Όπως έγινε χθες γνωστό, οι κ. Τζον Μακέιν από την Αριζόνα και Λίντσεϊ Γκράχαμ από τη Νότια Καρολίνα συνεπέγραψαν με τους Δημοκρατικούς Τσαρλς Σούμερ από τη Νέας Υόρκη και Τζακ Ριντ από το Ρόντ Άϊλαντ, για να συσταθεί διακομματική ερευνητική επιτροπή του Κογκρέσου, η οποία θα ερευνήσει τους ισχυρισμούς του Προέδρου Ομπάμα ότι η Μόσχα και άλλες ξένες χώρες άλλαξαν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών. Το ίδιο πιστεύει και η ηττηθείσα Χίλαρι Κλίντον.

Η σύσταση της επιτροπής δεν είναι καλό νέο για τον Ντόναλντ Τράμπ. Και δεν τον διασώζει το γεγονός ότι από τις 20 Ιανουαρίου θα εγκατασταθεί στον Λευκό Οίκο. Εάν αποδειχθεί ότι όντως οι Ρώσοι έσπασαν τους κωδικούς των Δημοκρατικών στελεχών και έδωσαν τα ηλεκτρονικά τους μηνύματα στον ιστότοπο Wikileaks, ο οποίος και τα δημοσίευσε, τότε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης είναι υποχρεωμένο να ξεκινήσει έρευνα, σε όλα τα επίπεδα, για να εξακριβωθεί η αλήθεια.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος Ομπάμα είναι πεπεισμένος για τη ρωσικ «ανάμειξη» στις αμερικανικές εκλογές, επειδή αυτό ακριβώς τον ενημέρωσαν οι μυστικές υπηρεσίες… Όπως δήλωσε δημόσια και επίσημα, μόλις το είπε στον Βλ. Πούτιν, η δράση των χάκερς τερματίστηκε…

Συνήθως, οι υποθέσεις εναντίον των εν ενεργεία Αμερικανών Προέδρων ξεκινούν από ένα λάθος. Γνώριζε ή όχι ο Ντόναλντ Τράμπ την ρωσική επιρροή μέσω των Wikileaks. Είτε τον συμπαθεί ή όχι κανείς, πρόκειται για πανέξυπνο άνθρωπο. Μπορεί να μην γνώριζε;

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Για να μην εκλεγεί ο κ. Τράμπ από τους εκλέκτορες, απαιτείται να αποστατήσουν 37 εξ αυτών. Εάν συμβεί αυτό, τότε τον λόγο έχει η Βουλή των Αντιπροσώπων…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι την εκλογική αναμέτρηση της 8ης Νοεμβρίου δεν την κέρδισε ο κ. Τραμπ. Την έχασε η Χίλαρι Κλίντον. Ναι, είναι τόσο απλό… Και δεν έχασε επειδή ήταν γυναίκα, όπως μας λένε. ‘Ηταν κυριαρχημένη από αλαζονεία και διαφθορά. Και είπε απίθανα ψέματα στο λαό, όσα και ο “μουσαμάς” Τράμπ. Οποιοσδήποτε άλλος υποψήφιος των Δημοκρατικών θα είχε συντρίψει τον κ. Τράμπ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:
http://mignatiou.com/2016/12/gerousiastes-zitoun-diakommatiki-erevnitiki-epitropi-gia-paremvasi-rosias-stis-ekloges/
http://mignatiou.com/2016/12/i-ameriki-allazi-me-ton-ntonalnt-tramp-o-imperialismos-ine-edo-se-olo-tou-to-megalio/

ΚΑΙ ΑΥΤΟ: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΠΑΜΑ ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕ…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: