Η Γερμανία απέλασε 38 Αφγανούς οι αιτήσεις χορήγησης ασύλου των οποίων απορρίφθηκαν




Μία ομάδα 38 Αφγανών έφτασαν σήμερα στην Καμπούλ από τη Γερμανία. Πρόκειται για τους πρώτους που απελάθηκαν στο πλαίσιο εφαρμογής διμερούς συμφωνίας.

Οι απελάσεις έγιναν μετά την απόρριψη της αίτησης χορήγησης ασύλου από τις γερμανικές αρχές, που είχαν κάνει οι Αφγανοί.

Χιλιάδες Αφγανοί που έχουν αιτηθεί άσυλο έχουν φτάσει στην Ευρώπη, από το 2015, μαζί με άλλους από την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Οι Αφγανοί είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα που έχει αιτηθεί άσυλο από τις γερμανικές αρχές μέσα στο 2016, μετά τους πρόσφυγες από τη Συρία, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των γερμανικών αρχών.

Η αναφερόμενη ομάδα των Αφγανών έφτασε στην Καμπούλ από τη Φραγκφούρτη, με ειδικά ναυλωμένη πτήση, ενώ όλοι τους είναι άντρες, ανέφερε χαρακτηριστικά δημοσιογράφος του Reuters, στο αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας.

“Ήταν νωρίς το πρωί κι ενώ κοιμόμουν τέσσερις αστυνομικοί ήρθαν στο σπίτι μου και με συνέλαβαν,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλί Μαντάντ Νασίρι, που ζούσε στη Γερμανία για τρία χρόνια.

15/12/2016 08:33
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Καμπούλ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: