Έκθεση Φωτογραφία;: “Η αγαπημένη μου εποχή στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης”




Την αγαπημένη τους εποχή στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης αποτύπωσαν με το φωτογραφικό φακό οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό φωτογραφίας paralia_zo 2 που διοργάνωσε ο σύλλογος οι Φίλοι της Νέας Παραλίας. Από αύριο έως το τέλος Ιανουαρίου οι βραβευμένες και επιλεγμένες φωτογραφίες θα φιλοξενούνται στο Περίπτερο Πολιτισμού και Αναψυχής του Κήπου της Μεσογείου, στη Νέα Παραλία της πόλης.

Στο διαγωνισμό με τίτλο «Η αγαπημένη μου εποχή στη Νέα Παραλία» υποβλήθηκαν 577 συμμετοχές και απονεμήθηκαν ένα βραβείο, τέσσερις έπαινοι και 52 διακρίσεις. Ολοκληρώνεται αύριο, Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι στο Περίπτερο Περίπτερο Πολιτισμού και Αναψυχής του Κήπου της Μεσογείου με τα εγκαίνια της έκθεσης και την απονομή διακρίσεων. Παράλληλα θα διατίθεται το λεύκωμα του διαγωνισμού paralia_zo 2.

“Όσοι συμμετείχαν στο διαγωνισμό, δεν είναι επαγγελματίες φωτογράφοι, είναι άνθρωποι, οι οποίοι περπατούν καθημερινά στην παραλία, περνούν καλά και κατά κάποιο τρόπο αποτυπώνουν αυτό το αίσθημα μέσα από τη φωτογραφία” δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ “Πρακτορείο FM 104,9” ένας από τους δύο αρχιτέκτονας της Νέας Παραλίας και μέλος του Συλλόγου Φίλοι της Νέας Παραλίας, Πρόδρομος Νικηφορίδης.

“Με δράσεις, όπως ο διαγωνισμός paralia_zo που πραγματοποιήθηκε φέτος για δεύτερη φορά προσπαθούμε να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά στη Νέα Παραλία, να τον κάνουμε να νιώσει ότι είναι δικό του κομμάτι της πόλης και να συμμετέχει με έναν ενεργό τρόπο στα δρώμενα γύρω από τη Νέα Παραλία”, πρόσθεσε.

Και ο διαγωνισμός φωτογραφίας και τα δίγλωσσα λευκώματα με τις επιλεγμένες φωτογραφίες είναι μία ενδιαφέρουσα καταγραφή, καθώς η πληροφορία διαχέεται. Πρόπερσι, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά ο διαγωνισμός πουλήθηκε μεγάλος αριθμός λευκωμάτων και πολλά κυκλοφόρησαν και στο εξωτερικό. “Επομένως είναι και ένα διαβατήριο της πόλης προς τον έξω κόσμο κι αυτό έχει και τη σημασία του” ανέφερε ο κ. Νικηφορίδης.

Στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού συμμετείχαν οι: Γιάννης Μπουτάρης, δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Ηρακλής Παπαϊωάννου, διευθυντής Μουσείου Φωτογραφίας και Εμμανουήλ Παπαδόπουλος, φωτογράφος STEREOSIS.

Κ. Γιαννίκη , ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: