ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγκαινιάστηκε η 1η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair

“Οι άνθρωποι που ασχολούνται με την πολιτική κινδυνεύουν να …στεγνώσουν λίγο μέσα τους. Βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη για κάτι πιο κοινό – αναγκαίο και απαραίτητο, αλλά σαφώς όχι τόσο ενδιαφέρον και δέχτηκα με πολύ χαρά την πρόσκληση να εγκαινιάσω μια έκθεση Τέχνης -την πρώτη μάλιστα του είδους της. Άρχισα να αισθάνομαι ήδη καλύτερα…” δήλωνε εγκαινιάζοντας την 1η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair, στο περίπτερο 9 της HELEXPO-ΔΕΘ, η υπουργός Διοικητικής μεταρρύθμισης Όλγα Γεροβασίλη.

Νωρίτερα στην τελετή εγκαινίων της πρώτης κλαδικής έκθεσης της HELEXPO-ΔΕΘ, με αντικείμενο και «προϊόν» προώθησης τον πολιτισμό (αποκλειστικά τα εικαστικά), χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της ΔΕΘ Τάσος Τζήκας, ο γκαλερίστας και καλλιτεχνικός διευθυντής της νέας έκθεσης Παντελής Τσάτσης, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης -εικαστικός και η ίδια- Έλλη Χρυσίδου καθώς και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου .

Τους πρώτους επισκέπτες της έκθεσης υποδεχόταν οι διοργανωτές υπό τους τζαζ ήχους στρατιωτικής μπάντας.

Στην 1η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair, την οποία διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo σε συνεργασία με τον γκαλερίστα Παντελή Τσάτση, που είναι και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης, συμμετέχουν 25 γκαλερί από εννέα χώρες (Αυστρία, Ελλάδα, Γαλλία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Ιταλία, Ρωσία, Σερβία και Τουρκία), αλλά και 25 ακόμη συμμετοχές από μουσεία, ινστιτούτα, σχολές και Art Fairs, ενώ τιμώμενοι καλλιτέχνες θα είναι ο γλύπτης Θόδωρος και ο ζωγράφος Νίκος Σαχίνης, με ιδιαίτερη αναφορά στον καλλιτέχνη Μάριο Πράσινο.

Η 1η Art-Thessaloniki International Contemporary Art Fair τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού και Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), ενώ πραγματοποιείται με την υποστήριξη και συνεργασία του δήμου Θεσσαλονίκης. Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι: Πέμπτη: 17:00-22:00, Παρασκευή: 14:00-21:00, Σάββατο-Κυριακή: 11:00-21:00 και το εισιτήριο εισόδου στα εκθεσιακά περίπτερα κοστίζει 5 ευρώ.

 

Be the first to comment on "Εγκαινιάστηκε η 1η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*