ΔΗΚΟ: Ο Νίκος Αναστασιάδης έχει εμμονή με την απόκρυψη της αλήθειας




“Ο Νίκος Αναστασιάδης απέδειξε για μια ακόμα φορά, ότι είναι εκείνος που έχει εμμονή με την απόκρυψη της αλήθειας.

“Χθες μάθαμε ότι σε αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης του, δεν υπήρξε καμία συνεννόηση με την Ελλάδα για τις αποφάσεις του δείπνου. Παραδέχθηκε δε πως, αφού αποφάσισε να πάει σε πενταμερή, τώρα τρέχει να βρει γνωματεύσεις και τρόπο να προσκληθεί η Κυπριακή Δημοκρατία”, αναφέρει σε σκληρή του ανακοίνωση το ΔΗΚΟ.

“Απέδειξε την εμμονή του με την ασάφεια, αφού όλα τα κρίσιμα ερωτήματα για την πενταμερή διάσκεψη παραμένουν αναπάντητα. Μια ασάφεια η οποία διευκολύνει τις επιδιώξεις της Τουρκίας. 


“Απέδειξε ακόμα την εμμονή του με το Σχέδιο Ανάν. Μόνο, που με τα τραγικά λάθη του, οδηγεί σε λύση χειρότερη από εκείνο το σχέδιο.


“Απέδειξε επίσης την εμμονή του με το αλάθητο του εαυτού του. Θεωρεί πως για όλα πάντα φταίνε άλλοι. Ποτέ ο ίδιος. Ούτε ακόμη και όταν αναιρεί τις δικές του δεσμεύσεις.

“Ως Δημοκρατικό Κόμμα, μας τιμά το γεγονός ότι ο Νίκος Αναστασιάδης αναγνωρίζει τη σταθερότητα και τη συνέπεια μας σε αρχές και αξίες. Αν αποκαλεί αυτή τη συνέπεια «εμμονή», είναι γιατί από τις τόσες δικές του υποχωρήσεις, έχει ξεχάσει πλέον αυτές τι σημαίνουν αυτές οι έννοιες.

“Τέλος, σημειώνουμε με θλίψη τις υποτιμητικές αναφορές του κ. Αναστασιάδη για τους «εξ Ελλάδος επισκέπτες που μας πουλούν πατριωτισμό».

“Αυτές είναι αναφορές είναι προσβλητικές για την Ελλάδα αλλά και για τον Ελληνικό λαό.
Με αυτή τη νοοτροπία, ο κ. Αναστασιάδης υπονομεύει τον επιβαλλόμενο συντονισμό και συνεργασία που Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να επιδιώκουν ενόψει της κρίσιμης συνάντησης της Γενεύης.

“Αγνοεί φαίνεται ο κ. Αναστασιάδης, ότι είναι η Ελλάδα ευρύτερα, αλλά και Έλληνες στρατιώτες ιδιαίτερα, που θα κληθούν ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις των δικών του ολέθριων αποφάσεων”, ακαταλήγει το ΔΗΚΟ.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: