Τζόνσον: Μπορεί να εγκαταλείπουμε την ΕΕ, αλλά δεν εγκαταλείπουμε την Ευρώπη και την Κύπρο




Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόσον δήλωσε ότι η αφοσίωση της Βρετανίας προς την Κύπρο παραμένει ισχυρή και τώρα και στο μέλλον, σε δηλώσεις του ύστερα από την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Δήλωσε παράλληλα εντυπωσιασμένος από την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο Κυπριακό.

«Μπορεί να εγκαταλείπουμε τις συνθήκες της ΕΕ, ωστόσο σε καμιά περίπτωση δεν εγκαταλείπουμε την Ευρώπη και η αφοσίωσή μας στην Κύπρο παραμένει πολύ ισχυρή. Είμαστε εδώ για την Κύπρο και τώρα και στο μέλλον», ανέφερε μιλώντας στου δημοσιογράφους κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Τζόνσον πρόσθεσε ότι είχε μια πολύ καλή συνάντηση και συζήτηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και σημείωσε ότι η βρετανική Κυβέρνηση συγχαίρει τον ίδιο για την ηγεσία που έχει επιδείξει στο Κυπριακό.

«Πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά τον λαό της Κύπρου, αλλά είμαστε πολύ εντυπωσιασμένοι από την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, είμαστε εδώ για υποστήριξη και για να φανούμε όσο πιο χρήσιμοι μπορούμε», ανέφερε.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: