«Σταθήκαμε τυχεροί, νιώθουμε νικητές», δήλωσε ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδος, Σκίμπε




Δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του ο Μίχαελ Σκίμπε στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε τον αγώνα με τη Βοσνία. Ο Γερμανός εκλέκτορας της Εθνικής παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα στάθηκε τυχερή που κατόρθωσε να σώσει ένα βαθμό, με βάση την εικόνα του αγώνα με τη Βοσνία.

«Μας έφυγε σίγουρα ένα βάρος που μπορέσαμε και βάλαμε στο τελευταίο λεπτό το γκολ της ισοφάρισης. Είναι πολύ σημαντικός αυτός ο βαθμός, επειδή η Βοσνία είναι πολύ καλή ομάδα και επικίνδυνη. Συνολικά, δεν παίξαμε το ποδόσφαιρο που παίξαμε σε κάποια από τα προηγούμενα παιχνίδια. Στο τέλος σταθήκαμε τυχεροί που πήραμε το βαθμό», σχολίασε.

Ο Σκίμπε ρωτήθηκε αν ήταν ευχαριστημένος με τοις αποφάσεις του Σουηδού Γιόνας Έρικσον. «Οι παίκτες στο γήπεδο έκαναν δύσκολη τη δουλειά του. Το παιχνίδι ήταν δύσκολο γιατί είχε πολλές κίτρινες κάρτες από την αρχή. Είχαμε ένα διαιτητή με αρκετή πείρα, που πολλά πράγματα τα έκανε σωστά», απάντησε.

Όσο για το αν η Εθνική με τις ευκαιρίες που είχε άξιζε κάτι παραπάνω; «Ευκαιρίες είδαμε και στις δυο ομάδες. Μπορεί αν βάζαμε πιο νωρίς ένα γκολ να έβγαινε άλλο αποτέλεσμα, αλλά το ίδιο ισχύει και για την Βοσνία», δήλωσε.

Ερωτηθείς για την τακτική προσέγγιση του αγώνα και αν ήταν στο σχεδιασμό του η Ελλάδα να περιμένει, απάντησε: «Όχι. Από την αρχή θέλαμε να παίξουμε πιο επιθετικά. Το οποίο καταφέραμε στα πρώτα 5-10 λεπτά, αλλά η αλήθεια είναι ότι χάσαμε αυτό το δρόμο και μόνο στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου τον βρήκαμε ξανά. Η αντίδραση ήταν πολύ θετική. Πιο επιθετικά, με πιο πολύ θάρρος και πιέσαμε ώστε να έρθει το γκολ».

Στην παρατήρηση ότι το να διεκδικείς ένα παιχνίδι μέχρι το τέλος είναι γνώρισμα των Γερμανών και το είδαμε στο τέλος και στην Εθνική, ο Σκίμπε ερωτήθηκε πώς νιώθει που είναι  ένας από τους πιο αγαπητούς Γερμανούς πια.

«Ως αθλητής πρέπει να το πιστεύεις ως το τελευταίο δευτερόλεπτο ότι θα πάρεις το αποτέλεσμα”, απάντησε, “και αυτό το χαρακτήρα τον έχουμε και στη δική μας ομάδα. Τα αισθήματα που είδατε μετά το τέλος του γκολ δείχνει πόσο δουλέψαμε και τα καταφέραμε. Νοιώθω πολύ καλά και άνετα στην ομάδα, πολύ καλά και άνετα στη χώρα σας, και είμαι υπερήφανος που είμαι προπονητής στην Εθνική Ελλάδος».

Στο αν η εξέλιξη του αγώνα έδωσε στην ομάδα την αίσθηση ότι η ισοπαλία αποτελεί μια νίκη, απάντησε: «Αυτή τη στιγμή εμείς το νιώθουμε σα νίκη και η Βοσνία σαν ήττα, αλλά είναι ένας πόντος, και τίποτα παραπάνω».

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: