Ο Ερντογάν απειλεί να στείλει τρία εκατ. πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα και Ευρώπη




Νέες προκλητικές δηλώσεις και απειλές κατά της Ευρώπης, βεβαίως και κατά της Ελλάδας, εξαπολύει ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Οπως τόνισε, στη χώρα του αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρία εκατομμύρια πρόσφυγες και εάν αυτοί αρχίσουν να κατευθύνονται προς την Ευρώπη τότε η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα ξέρει τι να κάνει.

Σαφής ο υπαινιγμός του ότι αν αφήσει τα σύνορα ανοικτά θα πλημμυρίσει η Ελλάδα και εν συνεχεία όλη η Ευρώπη με πρόσφυγες και μετανάστες.

Σημειώνεται ότι πριν από μερικές ημέρες, η Κομισιόν δημοσίευσε την έκθεσή της για την Τουρκία στην οποία διαπιστώνει σοβαρά βήματα προς τα πίσω στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Σε συνέντευξή του στο Al Jazeera, ο Ερντογάν υπενθύμισε την υπόσχεση -όπως είπε- της ΕΕ να δώσει 3 δισεκατομμύρια ευρώ στην Τουρκία τον Ιούνιο. «Από όσο θυμάμαι, μέχρι τώρα η ΕΕ μας έχει δώσει μόλις 250-300 εκατομμύρια», σημείωσε.

Η προσπάθεια του Ερντογάν είναι να πετύχει την απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες αλλά και νέα κονδύλια για τη διαχείριση του προσφυγικού, στη σκιά της ρήξης του με τον Ζ. Κ. Γιούνκερ. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για απειλές που έρχονται να προστεθούν σ’ εκείνες που αμφισβητούν ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και μιλούν για «σύνορα της καρδιάς».

Το κυβερνών κόμμα AKP ελπίζει στην υποστήριξη του εθνικιστικού MHP για τη συνταγματική αναθεώρηση

Το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας ελπίζει να μπορέσει να προχωρήσει στη συνταγματική αναθεώρηση ώστε να ενισχυθούν οι εξουσίες του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την υποστήριξη του εθνικιστικού κόμματος MHP, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο Γιλντιρίμ συναντήθηκε χθες Πέμπτη με τον επικεφαλής του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί για να συζητήσουν την αλλαγή του συντάγματος.

Μετά τη συνάντηση ο Μπαχτσελί έκανε κάποια σχόλια στον λογαριασμό του στο Twitter με τα οποία άφηνε να εννοηθεί ότι το κόμμα του ενδέχεται να υποστηρίξει τη συνταγματική μεταρρύθμιση που θα δώσει περισσότερες εξουσίες στον Ερντογάν.

«Ο επικεφαλής του MHP Μπαχτσελί έβαλε για μια ακόμη φορά πρώτο το μέλλον της χώρας με πρόνοια και πατριωτισμό, αφήνοντας στην άκρη τις πολιτικές σκοπιμότητες και θα προχωρήσουμε στη συνταγματική αναθεώρηση με το MHP», δήλωσε ο Γιλντιρίμ στη διάρκεια ομιλίας του.

11/11/2016 14:31
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters – Al Jazeera
Άγκυρα, Turkey

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: