Είκοσι χρόνια “Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος”: Πρόσφερε 1,6 δισ. ευρώ μέσα από 3.646 δωρεές




Περισσότερες από τρεις χιλιάδες δωρεές συνολικού ύψους 1,6 δισ. ευρώ, σε 111 κράτη, έχει κάνει το Ίδρυμα Νιάρχος (ΙΣΝ) που συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια δράσης, εκπληρώνοντας «εξαρχής τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε: να συμβάλει, με τα μέσα που διαθέτει, στη βελτίωση της ζωής των λιγότερο προνομιούχων, καθώς και να υποστηρίζει εν γένει δράσεις που μπορούν να επιφέρουν μια θετική και διαχρονική αλλαγή στην κοινωνία», όπως τονίστηκε στη συνέντευξη Τύπου.

«Αισθανόμαστε υπερήφανοι που μετά από 20 χρόνια δράσης καταφέραμε να εξελίξουμε τον τρόπο δράσης μας και να ενισχύσουμε τις πρωτοβουλίες μας, χωρίς ταυτόχρονα να χάσουμε την ευελιξία μας να ανταποκρινόμαστε από τις μεγαλύτερες προκλήσεις, όπως είναι η δημιουργία του ΚΠΙΣΝ, έως την ενίσχυση του πιο μικρού και νεοσύστατου οργανισμού που επιδεικνύει όραμα και δέσμευση. Έτσι ελπίζουμε να συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια, βοηθώντας όσο περισσότερο μπορούμε να γίνει ο κόσμος μας ένα καλύτερο μέρος για να ζεις και να δημιουργείς» ανέφερε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Νιάρχος Ανδρέας Δρακόπουλος.

Συγκεκριμένα, από την έναρξη της λειτουργίας του, το 1996, έως σήμερα, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά 1,56 δισεκατομμύρια ευρώ, μέσω 3.646 δωρεών προς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς , σε όλο τον κόσμο, σε τέσσερις βασικούς τομείς: Τέχνες και Πολιτισμός (752 δωρεές ύψους 387 εκατ. ευρώ ), Παιδεία (1.107 δωρεές ύψους 484 εκατ. ευρώ), Υγεία & Αθλητισμός ( 672 δωρεές ύψους 287 εκατ. ευρώ), Κοινωνική Πρόνοια (1.115 δωρεές συνολικά ύψους 409 εκατ. ευρώ).

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: