Στο Λουξεμβούργο ο Κασουλίδης για το συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ




Στις εργασίες των Συμβουλίων Εξωτερικών και Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ θα συμμετάσχει ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος αναχωρεί για τον σκοπό αυτό σήμερα, Κυριακή, για το Λουξεμβούργο.

Επιπρόσθετα, ο κ. Κασουλίδης θα συμμετάσχει στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων για το Εμπόριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 18 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, τα κύρια θέματα στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων, στις 17 Οκτωβρίου, θα είναι η Παγκόσμια Στρατηγική της ΕΕ, η μετανάστευση και η Τυνησία. Επιπλέον, σε ανεπίσημο γεύμα εργασίας, θα συζητηθούν οι εξελίξεις στη Συρία.

Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, στις 18 Οκτωβρίου, οι Υπουργοί θα επικεντρωθούν στην προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 20ής και 21ης Οκτωβρίου 2016 και στην ενδιάμεση επανεξέταση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου (ΠΔΠ).

Το έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων για το Εμπόριο θα απασχολήσει αποκλειστικά η Συνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία μεταξύ του Καναδά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: