Συμμαχία Πολιτών: Η Τουρκία προχωρά στα σχέδια προσάρτησης των κατεχομένων




“Την ώρα που ξεκινά ο εντατικός και κρίσιμος γύρος των συνομιλιών η Τουρκία προχωρεί ακάθεκτη στα σχέδια της για προσάρτηση των κατεχομένων με την ολοκλήρωση των σχεδιασμών για μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συμμαχία Πολιτών.

“Πρόκειται για μια άκρως ανησυχητική εξέλιξη η οποία πρέπει να συζητηθεί άμεσα στο Εθνικό Συμβούλιο καθώς μετά τις υποδομές για μεταφορά νερού από την Τουρκία, τώρα η μεταφορά ρεύματος δημιουργεί νέα τετελεσμένα.

“Το έργο αυτό αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, καθώς η κατοχική δύναμη δεν έχει κανένα δικαίωμα να προβαίνει σε τέτοιες υποδομές στα κατεχόμενα μας εδάφη. Η Κυβέρνηση έχει υποχρέωση να αντιδράσει άμεσα και αποφασιστικά στη νέα προσπάθεια προσάρτησης των εδαφών μας από την Τουρκία.

Την καλούμε όπως: Ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

Λάβει νομικά μέτρα εναντίον των εταιρειών που θα συμμετάσχουν σε αυτό το έργο.

Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά η Κυβέρνηση Αναστασιάδη δεν θα μείνει παρατηρητής όπως έκανε με τον αγωγό μεταφοράς νερού, όπου δυο ημέρες πριν τα πανηγυρικά του εγκαίνια από τον Ερντογάν, προέβηκε σε χλιαρή αντίδραση”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: