Να προχωρήσει η κυπριακή κυβέρνηση το τερματικό φυσικού αερίου ζητά η E. Θεοχάρους




Η επιλογή δημιουργίας τερματικού για το υγροποιημένο φυσικό αέριο αποτελεί πλέον μια από τις εισηγήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναφέρει η ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε ψήφισμα με θέμα την στρατηγική της ΕΕ για το υγροποιημένο αέριο, στο οποίο εμπεριέχονται και αναφορές στην Κύπρο και τα κοιτάσματα στην Ανατολική Μεσόγειο. Μεταξύ άλλων, στο ψήφισμα αναφέρεται ότι πρέπει να επιδιωχθεί η ανάπτυξη των εγχώριων πόρων συμβατικού φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκαν στην Κύπρο.

«Η επιλογή δημιουργίας τερματικού στην Κύπρο είναι πλέον στις εισηγήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αφορά στη στρατηγική της ΕΕ για την αποθήκευση του υγροποιημένου φυσικού αερίου. Μια διάσταση που δίδει πλεονέκτημα στη δημιουργία του τερματικού αντί της επιλογής για αγωγό προς την Τουρκία», αναφερει σε ανακοίνωσή της η κ. Θεοχάρους.

Καταλήγοντας, αναφέρει ότι «επαφίεται στην Κυβέρνηση η μελέτη και η εξεύρεση των πόρων για το τερματικό. Είναι ζήτημα στρατηγικής απόφασης, εκτός και αν υπάρχει άλλη δέσμευση για την κατασκευή αγωγού προς την Τουρκία».

Αθ. Αρσαλίδου, ΚΥΠΕ, Στρασβούργο, Γαλλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: