Μετασεισμός 4,2 βαθμών σημειώθηκε μετά τις 2 π.μ. στα Ιωάννινα: Ζημιές στο Καλπάκι




Μετασεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε ιδιαίτερα αισθητή στα Ιωάννινα στις 02.06 π.μ. Είχε προηγηθεί ισχυρή σεισμική δόνηση, η οποία έγινε αισθητή στην Ήπειρο, αλλά και στην Κέρκυρα.

Όπως έγινε γνωστό από την Πολιτική Προστασία έχουν υποστεί ρωγμές σπίτια στο Καλπάκι, όπως επίσης και ένα μοναστήρι στους Αστραγγέλους και ένα παρεκκλήσι της μονής Βελλά.

Επίσης σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των Τζουμέρκων που ενώνει τα Πράμαντα με το Καλέντζι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, ο πρώτος σεισμός κατεγράφη στις 23:14 ώρα Ελλάδος, με μέγεθος 5.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 12 χλμ ΒΔ των Ιωαννίνων.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Αλώβητη φέρεται πως έμεινε με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες η Κέρκυρα από τον σεισμό μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο την περιοχή του Πωγωνίου, στην Ήπειρο, και ταρακούνησε το νησί.

Όπως ανάφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ευθύμης Γεωργακόπουλος, «ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός σε όλο το νησί, (αλλά) μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν αναφερθεί στην πυροσβεστική υπηρεσία έκτακτα περιστατικά».

Αρκετοί κάτοικοι επικοινώνησαν με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, πάντως στο νησί επικρατεί απόλυτη ηρεμία.

http://mignatiou.com/2016/10/ischiros-sismos-sta-ioannia-den-iparchoun-anafores-gia-thimata-i-zimies/

http://mignatiou.com/2016/10/ischiros-sismos-55-vathmon-tis-klimakas-richter-simiothike-stin-ipiro/

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: