Κακλαμάνης κατά Γεωργιάδη – Ασημακοπούλου: Δεν βλέπει εξελίξεις από απόρριψη νόμου Παππά

Ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης. Φωτογραφία αρχείου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
«Η απόφαση του ΣτΕ είναι νίκη της Δημοκρατίας και πολιτική ήττα της αλαζονείας της κυβέρνησης», δηλώνει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν θα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις καθώς η «συγνώμη» και η «παραίτηση» δεν υπάρχει στο λεξικό της κυβέρνησης.

Επιπλέον, ο Νικήτας Κακλαμάνης χαρακτηρίζει «απαράδεκτες και επικίνδυνες για τη Δημοκρατία» τις επιθέσεις της κ. Γεροβασίλη στο ΣτΕ.

Ερωτηθείς για τις πρόσφατες δηλώσεις του Άδ. Γεωργιάδη, ο Νικ. Κακλαμάνης δηλώνει στο Πρακτορείο: «Σέβομαι τις απόψεις κάθε συναδέλφου, αλλά δεν είμαι υποχρεωμένος να συμφωνώ με αυτές» και σημειώνει δεικτικά: «Ό,τι έχω να πω το λέω δημόσια και όχι μέσω διαδικτυακών φίλων μου». Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι απόψεις όπως του κ. Γεωργιάδη και της κ. Ασημακοπούλου «δυσχεραίνουν τη στρατηγική διεύρυνση του κόμματος».

Αναφορικά με την πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη για «νέο αίμα» στα ψηφοδέλτια της ΝΔ και την τυχόν πρόθεσή του να ενεργοποιήσει «ηλικιακό κόφτη» στους υποψηφίους, ο Νικήτας Κακλαμάνης σημειώνει ότι «τέτοιου είδους κόφτες είναι εκτός των αρχών της παράταξης και του κόμματος».

Τέλος για την επικείμενη επίσκεψη Ομπάμα στη χώρα μας, ο Νικήτας Κακλαμάνης υποστηρίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ φέρνει στις βαλίτσες του τα εθνικά θέματα, όπως Κυπριακό, Σκόπια, και Αιγαίο.

30/10/2016 09:33
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal