Είκοσι αντάρτες, δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχες στη νοτιοανατολική Τουρκία




Είκοσι αντάρτες και δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχες στην κυρίως κουρδική νοτιοανατολική Τουρκία, δήλωσαν χθες πηγές ασφαλείας.

Αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στην ορεινή περιοχή Νταγκλίτσα της επαρχίας Χακάρι, που συνορεύει με το Ιράκ, πυροδότησαν εκρηκτικά σε έναν δρόμο την ώρα που περνούσε από εκει ένα στρατιωτικό όχημα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο στρατιώτες και ένας τρίτος να τραυματιστεί, δήλωσαν οι πηγές.

Σε μια άλλη εξέλιξη, στρατιώτες σκότωσαν συνολικά 20 αντάρτες του PKK σε δύο ημέρες επιχειρήσεων στην περιοχή Μπεϊτουσεμπάμπ της γειτονικής επαρχίας Σιρνάκ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του κυβερνήτη και με πληροφορίες από πηγές ασφαλείας.

Το PKK, που επιδιώκει την αυτονομία των Κούρδων και χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, πήρε τα όπλα το 1984. Από τότε περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι, κυρίως Κούρδοι, έχουν χάσει τη ζωή τους στη σύγκρουση.

Μια εκεχειρία στη νοτιοανατολική Τουρκία κατέρρευσε πέρυσι. Στη βία που ακολούθησε χιλιάδες αντάρτες, στρατιώτες, αστυνομικοί και πολίτες έχασαν τη ζωή τους.

03/10/2016 13:50
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ντιγιάρμπακιρ, Turkey

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: