Η Τουρκία δεν έχει βλέψεις για τα εδάφη κανενός λέει ο Ερντογάν: Τον…πιστεύει κανείς;




Η Τουρκία δεν έχει βλέψεις για τα εδάφη κανενός, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συγκέντρωση με τους κοινοτάρχες της χώρας, επαναλαμβάνοντας ότι άλλα είναι τα φυσικά σύνορα και άλλα τα σύνορα στην καρδιά τους.

“Δεν μίλησα εγώ για το εθνικό συμβόλαιο. Υπάρχει στην ιστορία. Εμείς δεν έχουμε βλέψεις για τα εδάφη κανενός. Αντίθετα, είμαστε αντίθετοι να σύρονται οι αδελφοί μας σε διαμάχες σε αυτά τα εδάφη. Το λέω πάντα. Τα δικά μας φυσικά σύνορα είναι άλλα και τα σύνορα στην καρδιά μας άλλα. Για μας τα Βαλκάνια είναι στη μια πλευρά της καρδιάς μας και ο Καύκασος στην άλλη. Ενώ η κατάσταση είναι αυτή, είναι δυνατόν εκείνοι που θέλουν να μας κρατήσουν μακριά από τη Συρία και το Ιράκ να είναι ειλικρινείς; Τα σύνορά μου είναι υπό απειλή και εκατοντάδες άνθρωποί μου πεθαίνουν. Μπορώ εγώ να επιτρέψω κάτι τέτοιο; Οπωσδήποτε η Τουρκία θα συμμετάσχει σε όλες τις εξελίξεις στη Συρία και το Ιράκ”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι μετά την Τζεραμπλούς και το Ελ Ράι, θα πάνε τώρα στη Αλ Μπαμπ και από εκεί στην Μουμπίτς και θα καθαρίσουν την περιοχή από το PYD. Όπως είπε, με το Χαλέπι δεν έχουν πρόβλημα, αλλά έχουν αντιρρήσεις. “Αυτό το συζήτησα και με τον κ. Πούτιν και του είπα να αφήσουμε πλέον το λαό να ζήσει σε ηρεμία. Να δώσουμε κοινό αγώνα εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων στο Χαλέπι, αλλά το Χαλέπι ανήκει στους κατοίκους του. Δεν είναι σωστό να λογαριαστούμε στο Χαλέπι γιατί έχουμε δεσμούς με το Χαλέπι και στην περίπτωση που υπάρξει κατοχή εκεί αυτοί οι άνθρωποι θα έρθουν στο Γκαζιάντεπ και το Κιλίς της Τουρκίας”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο κ. Ερντογάν είπε πως αυτή τη στιγμή στο τουρκικό έδαφος βρίσκονται 2 εκατομμύρια 750 χιλιάδες Σύριοι και 300 χιλιάδες Ιρακινοί. “Αυτό το κάνουμε για ανθρωπιστικούς, συνειδησιακούς και ισλαμικούς λόγους. Η δύση προσφέρει στήριξη; Δίνουν σε άλλα μέρη, αλλά στην Τουρκία όχι. Βλέπετε το ίδιο γίνεται και στο Συμβούλιο Προσφύγων του ΟΗΕ το οποίο συγκεντρώνει χρήματα, αλλά για την Τουρκία δεν δίνει τίποτα”, ανέφερε.

http://mignatiou.com/2016/10/vouleftis-tou-kourdikou-hdp-zita-16-ellinika-nisia-katigori-erntogan-oti-ta-edose-stin-ellada/

Άννα Ανδρέου, ΚΥΠΕ, Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: