“Πυρήνες της Φωτιάς” πίσω από την βομβιστική επίθεση: Στόχος η εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη




Η οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση, χθες το βράδυ, στην οδό Ιπποκράτους 112 στα Εξάρχεια, διευκρινίζοντας ότι στόχος ήταν η κατοικία της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, που μένει στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας.

Η ανάληψη ευθύνης έγινε με ανακοίνωση της οργάνωσης που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στην ανακοίνωση η οποία φέρει τίτλο «Σχέδιο Νέμεσις Πρώτη Πράξη» αναφέρεται ότι «επιλέξαμε μια συμβολική ενέργεια με στόχο μόνο υλικές ζημιές, αλλά στο μέλλον η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς δεν θα περιοριστεί εκεί…».

Επίσης, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το κίνητρο της ενέργειας σχετίζεται με την υπόθεση Βγενόπουλου, την οποία χειρίζεται η κ. Τσατάνη και υποθέσεις που έχει χειριστεί στο παρελθόν, μεταξύ των οποίων, σύμφωνα με το κείμενο, η δικογραφία για τα εξοπλιστικά, που αφορούσαν τον Βαγγ. Μεϊμαράκη, καθώς και η απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης της συζύγου του Γεράσιμου Τσάκαλου, μέλους των “Πυρήνων”.

Όπως αναφέρεται ακόμα, η ενέργεια «αφιερώνεται» στα «φυλακισμένα μέλη της Σ.Π.Φ. Γεράσιμο Τσάκαλο, Χρήστο Τσάκαλο, Γιώργο Πολύδωρο και Όλγα Οικονομίδου».

Καταδικάζει η ΝΔ

«Η βομβιστική επίθεση γνωστής τρομοκρατικής οργάνωσης εναντίον λειτουργού της Δικαιοσύνης – που καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο – αποτελεί πολύ σοβαρό γεγονός», δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ είπε πως πρόκειται για επίθεση η οποία συνιστά απόπειρα τρομοκράτησης των δικαστικών λειτουργών, την ώρα που καλούνται να αποφανθούν για μείζονος σημασίας υποθέσεις.

«H νέα αυτή επίθεση επιβεβαιώνει, για μία ακόμη φορά, την αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να περιφρουρήσει την ασφάλεια των πολιτών, όπως επίμονα ζητάει η Νέα Δημοκρατία. Ταυτόχρονα, εκθέτει συνολικά την Κυβέρνηση που ολιγωρεί συστηματικά στην επιβολή του νόμου και της τάξης, ενώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τάσσονται, έμμεσα ή άμεσα, στο πλευρό κατηγορούμενων για τρομοκρατία», τονίζει ο κ. Κουμουτσάκος.

“Πολλά τα ερωτηματικά” λέει το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση εναντίον της εισαγγελέως Γ. Τσατάνη, με ανακοίνωσή του στην οποία επισημαίνει ότι «τόσο η βομβιστική επίθεση, όσο και η προκήρυξη ανάληψης της ευθύνης, με αναφορές στην κατάσταση της Δικαιοσύνης, δημιουργούν πολλά ερωτηματικά για τους εμπνευστές αυτής της ενέργειας και τις επιδιώξεις τους».

Καταδίκη από Ένωση Δικαστών – Εισαγγελέων

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), με αφορμή τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση κατά της εισαγγελέως Εφετών Αθηνών, Γεωργίας Τσατάνη, τρίτη κατά σειρά κατά συναδέλφων σε διάστημα πέντε μηνών ατά συναδέλφων, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι «καταδικάζει απερίφραστα για ακόμα μία φορά τέτοιες ενέργειες που προσπαθούν, πλην όμως μάταια, να κάμψουν το ανεξάρτητο φρόνημα των δικαστικών λειτουργών».

http://mignatiou.com/2016/10/to-vivliopolio-i-i-isangeleas-georgia-tsatani-o-stochos-tis-chthesinis-vomvistikis-epithesis/

13/10/2016 12:36
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: