Η Α. Ιωάννου δεν έλαβε αποζημιώσεις 190.000 στερλίνων, αναφέρει ο δικηγόρος της




Η Ανδριανή Ιωάννου ουδέποτε έλαβε αποζημιώσεις 190.000 στερλινών από την “επιτροπή ακίνητης περιουσίας” στα κατεχόμενα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκ των δικηγόρων της κ. Ιωάννου, Αχιλλέας Δημητριάδης.

Κληθείς να σχολιάσει σχετικές δηλώσεις του “προέδρου” της “επιτροπής” Αϊφέρ Σαίντ Ερκμέν, όπως μεταδόθηκαν από το ΚΥΠΕ, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι “ενδεχόμενα αυτό να αναφέρεται στην υπόθεση Λοΐζου, την οποία δεν χειρίζομαι”.

Υπενθύμισε ότι στην υπόθεση Λοΐζου η Κυπριακή Δημοκρατία αποφάσισε να μην συμμετάσχει στη διαδικασία.

Στην υπόθεση Ιωάννου, εξήγησε, οι αποζημιώσεις που ζητούνται είναι της τάξης των 2,5 εκ ευρώ, που περιλαμβάνουν απώλεια χρήσης, τόκους και την αξία της περιουσίας και η τουρκική πλευρά, πρόσθεσε, προσφέρει μόνο περίπου 82.000 ευρώ για την αξία της περιουσίας.

“Είναι ακριβώς αυτή η τεράστια διαφορά στις αποζημιώσεις που κατά την άποψη της κ. Ιωάννου κάνει την `επιτροπή ακινήτων` της Τουρκίας στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου μια αναποτελεσματική θεραπεία”, είπε ο κ. Δημητριάδης. Διότι στην ουσία το ζητούμενο είναι, ανέφερε, τι ύψος αποζημιώσεων δικαιούνται οι ιδιοκτήτες αυτής περιουσίας τόσο για απώλεια χρήσης από το 1974 μέχρι σήμερα – πλέον τόκους – όσο και για την αξία της γης τους.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: