“Αντιστέκονται σκληρά οι τζιχαντιστές”, λένε τώρα οι Τούρκοι που τόσο καιρό τους ενίσχυαν!




Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία προβάλλουν “σκληρή αντίσταση” στις επιθέσεις που εξαπολύουν οι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία αντάρτες, αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού στρατού.

Με την υποστήριξη τουρκικών αρμάτων μάχης και αεροπορικών επιδρομών, οι αντάρτες κατευθύνονται προς την Νταμπίκ, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους. Από τις συγκρούσεις και τις αεροπορικές επιδρομές έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες 24 ώρες 47 τζιχαντιστές, ανέφερε σε δήλωσή του ο στρατός.

“Λόγω της σκληρής αντίστασης της τρομοκρατικής οργάνωσης Νταές (Ισλαμικό Κράτος), δεν κατέστη δυνατό να επιτευχθεί πρόοδος σε μια επίθεση για την κατάληψη τεσσάρων οικισμών”, ανέφερε, κατονομάζοντας τις περιοχές ανατολικά της πόλης Αζάζ ως Κάφραχ, Σουράν, Ιχτιμαλάτ και Ντουβάιμπικ.

Η επιχείρηση για την εκδίωξη των τζιχαντιστών από την τουρκική μεθόριο, που έχει ονομαστεί “Ασπίδα του Ευφράτη”, βρίσκεται σήμερα στην 50ή ημέρα. Οι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία αντάρτες πήραν τον έλεγχο περίπου 1.100 τετραγωνικών χιλιομέτρων συριακού εδάφους από το Ισλαμικό Κράτος αφότου ξεκίνησε η επιχείρηση, ανέφερε ο στρατός.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε για τις σημερινές συγκρούσεις, ο τουρκικός στρατός ανέφερε ακόμη ότι 19 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους “εξουδετερώθηκαν”, ενώ οκτώ υποστηριζόμενοι από τους Τούρκους αντάρτες σκοτώθηκαν επίσης. Είκοσι δύο αντάρτες τραυματίστηκαν. Οι τουρκικές δυνάμεις δεν υπέστησαν απώλειες.

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη κατέστρεψαν πέντε κτίρια που χρησιμοποιούνταν από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, ενώ αεριωθούμενα του υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμού “εξουδετέρωσαν” 28 τζιχαντιστές και κατέστρεψαν τρία κτίρια, ανέφερε.

Η επιχείρηση είχε επίσης στόχο μια κουρδική πολιτοφυλακή, την παρουσία της οποίας στα σύνορά της η Τουρκία θεωρεί απειλή.

12/10/2016 15:51
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Κωνσταντινούπολη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: