Τζαβάρας: Στην προ ημερησίας για διαφθορά θα φανεί τι έχει συμβεί στην Τράπεζα Αττικής




«Αυτός που ήκιστα νομιμοποιείται να μιλάει σήμερα για διαπλοκή και διαφθορά, δείχνοντας τους άλλους, είναι ο κ. πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ και εισηγητής του κόμματος στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, Κώστας Τζαβάρας.

Ο βουλευτής εκτίμησε πως η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή «θα είναι η καλύτερη ευκαιρία για τη ΝΔ», όπως διευκρίνισε, «για να δούμε τι έχει συμβεί στην Τράπεζα Αττικής, τι έχει συμβεί στη διαδικασία του ελέγχου του πόθεν έσχες των υπερθεματιστών στον διαγωνισμό για την χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών, να δούμε τι έχει γίνει με εκείνα τα κομματικά παιδιά, τα δικά τους παιδιά, που διορίζονται αθρόως καθημερινά σε θέσεις του εποπτευόμενου από το Δημόσιο ιδιωτικού τομέα».

«Εμείς είμαστε υπέρ του κοινωνικού ελέγχου των κομμάτων και όχι του κομματικού ελέγχου της κοινωνίας. Αυτή, νομίζω, η ειδοποιός διαφορά μεταξύ ΝΔ και κυβέρνησης αναδείχθηκε χθες» είπε.

Ερωτηθείς σχετικά με όσα ακούστηκαν χθες στο Κοινοβούλιο στη συζήτηση για την Παιδεία ο κ. Τζαβάρας εκτίμησε ότι «ακριβώς επειδή ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε να πέσει στην παγίδα και να μιλάμε για διαπλοκή και για όλα αυτά και επέμεινε να είναι πιστός στην ατζέντα που είχε οριστεί, σήμερα ο ελληνικός λαός γνωρίζει πάρα πολύ καλά, ποια είναι η θέση της ΝΔ για την Παιδεία και τελικώς αναγκάστηκε στη δευτερολογία του ο κ. πρωθυπουργός, απαντώντας στον κ. Μητσοτάκη, να μιλήσει και αυτός για την Παιδεία».

Εξέφρασε δε την άποψη ότι κατά τη συζήτηση σημειώθηκε κάποια πρόοδος «ακόμη και στα θέματα που σχετίζονται με την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, ώστε να σταματήσει επιτέλους αυτή η αιμορραγία των 600.000 Ελληνοπαίδων, που φεύγουν στο εξωτερικό, θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης».

29/09/2016 12:43
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: