Το Ίδρυμα Κλίντον βρίσκεται στο επίκεντρο του προεκλογικού αγώνα στις ΗΠΑ από Τραμπ




Το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων, επιλέγει ν’ αξιοποιήσει τα σχόλια του Μπέρνι Σάντερς πρώην συνυποψήφιου της Χίλαρι Κλίντον στη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών, αναφορικά με τις σχέσεις της ίδιας και του Ιδρύματος Κλίντον, σχολιάζει το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Ο Σάντερς υποβάθμισε τη σημασία της περιρρέουσας ατμόσφαιρας γύρω από το Ίδρυμα Κλίντον, τονίζοντας ωστόσο, ότι η Χίλαρι Κλίντον θα πρέπει να διακόψει τους δεσμούς που έχει με το αναφερόμενο ίδρυμα, στην περίπτωση της εκλογής της στην προεδρία των ΗΠΑ. “Προτείνω ότι ως πρόεδρος των ΗΠΑ θα πρέπει να τερματίσει κάθε διαδικασία, αλλά και να διακόψει κάθε επικοινωνία με το Ίδρυμα Κλίντον,” δήλωσε ο Σάντερς στην τηλεοπτική εκπομπή “Meet the Press” του τηλεοπτικού δικτύου NBC.

Σχολιάζοντας το έργο που έχει κάνει το Ίδρυμα Κλίντον για την εξάλειψη παγκόσμιων επιδημιών ή ασθενειών όπως η αντιμετώπιση του AIDS, ο Γερουσιαστής από το Βερμόντ και πριν από λίγους μήνες σκληρός επικριτής της Κλίντον τόνισε ότι δε μπορεί ν’ απαντήσει με σαφήνεια για το αν η πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ θα έπρεπε να έχει αποστασιοποιηθεί από τις δράσεις του ιδρύματος ή όχι.

Από την πλευρά της, η οικογένεια Κλίντον έχει δηλώσει ότι το ίδρυμα θα σταματήσει να δέχεται δωρεές από το εξωτερικό ή από εταιρικές κοινοπραξίες στην περίπτωση που η Χίλαρι Κλίντον εκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ, ενώ παράλληλα κι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον θα παραιτηθεί από το διοικητικό του συμβούλιο.

Από την άλλη μεριά, το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ δεν έχασε την ευκαιρία ν’ ασκήσει κριτική στη Χίλαρι Κλίντον με αφορμή τα σχόλια του Σάντερς. “Όταν ο Μπέρνι Σάντερς και η εφημερίδα “The New York Times” τονίζουν ότι το Ίδρυμα Κλίντον αποτελεί το επίκεντρο μιας ανεπίτρεπτης διαμάχης συμφερόντων, τότε, γίνεται φανερό το επίπεδο συμβιβασμών, που θα κάνει μια ενδεχόμενη διακυβέρνηση Κλίντον,” τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Τζέισον Μίλερ, εκπρόσωπος του Ντόναλντ Τραμπ.

“Είναι καιρός για τη Χίλαρι Κλίντον να τερματίσει την αποχή των 274 ημερών από τις συνεντεύξεις Τύπου, προκειμένου να εξηγήσει γιατί νομίζει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το Ίδρυμα Κλίντον και τα “παρακλάδια” του σχετικά με το να συνεχίσουν να λαμβάνουν ξένες χορηγίες στη διάρκεια ενδεχόμενης εκλογής της στην προεδρία των ΗΠΑ,” συμπλήρωσε ο Μίλερ.

05/09/2016 12:06
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, HΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: