Στο Βερολίνο την Τετάρτη ο Γιούνκερ για συνάντηση με Μέρκελ και Ολάντ




Συνάντηση εργασίας με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανρουά Ολάντ, θα έχει ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο Βερολίνο, ενόψει της τακτικής Συνόδου Κορυφής του Οκτωβρίου και στον απόηχο των αποφάσεων των 27 στην Μπρατισλάβα.

Στην ατζέντα των συζητήσεων θα βρεθεί ο οδικός χάρτης και η θετική ατζέντα της ΕΕ για το επόμενο δωδεκάμηνο, με έμφαση στο μεταναστευτικό, καθώς η Α.Μέρκελ έχει κληθεί και στην άτυπη συνάντηση της Βιέννης για το θέμα, αύριο Σάββατο και σχέδιο διπλασιασμού των επενδυτικών κεφαλαίων τα επόμενα 3 – 5 χρόνια.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ την ερχόμενη εβδομάδα έχει ως εξής:

Την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος Γιούνκερ μαζί με τον πρώτο Αντιπρόεδρο Φρανς Τίμμερμανς θα συναντήσουν τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, τον Πρόεδρο της Ομάδας του Λαϊκού Κόμματος του Ευρωκοινοβουλίου Μάνφρεντ Βέμπερ και τον Πρόεδρο της Ομάδας των Σοσιαλιστών του Ευρωκοινοβουλίου Τζιάνι Πιτέλα.

Την Τρίτη ο Πρόεδρος της Κομισιόν θα παραστεί σε γεύμα εργασίας με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ στις Βρυξέλλες.

Στην συνέχεια θα συμμετάσχει σε συζήτηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο κανάλι France 24 και στο ράδιο France Internationale.

Την Τετάρτη ο κ. Γιούνκερ θα ταξιδέψει στο Βερολίνο όπου θα έχει συναντήσεις με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Βιομηχάνων.

Αθανάσιος Αθανασίου, ΚΥΠΕ, Βρυξέλλες, Βέλγιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: