Λύση που θα διασφαλίζει τη συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, ζητά ο Γ. Ομήρου




Την σταθερή βούληση να συνεχίσουμε τον αγώνα για μια λύση που θα διασφαλίζει τη συνέχεια της και την φυσική και εθνική επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού, εξέφρασε σε δήλωσή του ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Λ. Ομήρου με την ευκαιρία της 56ης επετείου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μετά από αιματηρό και ηρωικό αγώνα κατά της βρετανικής αποικιοκρατίας έγινε εφικτή η δημιουργία του ανεξάρτητου κυπριακού κράτους αλλά τα διαιρετικά στοιχεία του Συντάγματος και οι επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας, οδήγησαν στην απόπειρα κατάλυσης του κράτους με τα γεγονότα του 63-64. Αυτό που δεν πέτυχε τότε η τουρκική δολιότητα επιτεύχθηκε δέκα χρόνια αργότερα με τη προδοσία του πραξικοπήματος και την τουρκική εισβολή που ακολούθησε, είπε ο κ. Ομήρου.

Σαράντα δύο χρόνια μετά, με συνεχιζόμενη την τουρκική στρατιωτική κατοχή του 40% των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας, το ανεξάρτητο κυπριακό κράτος αποτελεί θώρακα και ασπίδα, στον αγώνα για απελευθέρωση και αποκατάσταση της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής του ακεραιότητας είπε ο κ. Ομήρου και τόνισε ότι με ενότητα, με σωφροσύνη αλλά και αγωνιστικότητα μπορούμε και πρέπει να ανοίξουμε το δρόμο για ελευθερία και δικαίωση.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: