Καμία ενημέρωση από τουρκικές αρχές και Interpol για Ε/κ συλληφθέντα στην Πόλη




Χωρίς ενημέρωση από τις τουρκικές αρχές και την Interpol παραμένουν οι κυπριακές αρχές σε σχέση με την υπόθεση του 36χρονου Ελληνοκύπριου, ο οποίος συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης για υπόθεση ναρκωτικών, τα οποία φέρεται να είχε στις αποσκευές του, και κρατείται σε φυλακές στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης.

Οπως είχε μεταδώσει στις 27 Σεπτεμβρίου το ΚΥΠΕ ο Ελληνοκύπριος από τη Λευκωσία είχε συλληφθεί γύρω στα μεσάνυχτα της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, προερχόμενος από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως όταν έγινε γνωστή η υπόθεση, την περασμένη Τρίτη, “επειδή δεν υπήρξε οποιαδήποτε ενημέρωση από πλευράς της Interpol Άγκυρας, με δική μας πρωτοβουλία στείλαμε εμείς επιστολή στην Interpol `Αγκυρας και στη Γενική Γραμματεία της Interpol για να μας δώσουν επίσημη ενημέρωση”.

“Επειδή μέχρι χθες δεν υπήρχε επίσημη ενημέρωση κάναμε δεύτερη επιστολή-υπενθύμιση και προς τους δυο για να μας δώσουν τα οποιαδήποτε στοιχεία και αναμένουμε επίσημη απάντηση από πλευράς της Interpol, είτε της Γενικής Γραμματείας, είτε της Interpol `Αγκυρας”, ανέφερε. Παράλληλα, πρόσθεσε, είμαστε σε επικοινωνία με το Υπουργείο Εξωτερικών για το χειρισμό του θέματος.

Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Σένγκεν και Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, Πανίκος Κυριάκου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως δεν υπήρξε ακόμα ανταπόκριση στο αίτημα του Γενικού Πρόξενου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, Ευάγγελου Σέκερη, να επισκεφθεί τον Ελληνοκύπριο, ο οποίος κρατείται σε φυλακές ανοικτού τύπου στην Κωνταντινούπολη.

Αφού έγινε γνωστή η σύλληψη του Ελληνοκύπριου είχε σταλεί γραπτώς αίτημα από το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου προς το ελληνικό κράτος (την ελληνική πρεσβεία στην Τουρκία και στο ελληνικό ΥΠΕΞ) με το οποίο ζητείτο η παροχή βοήθειας από τις ελληνικές Αρχές για την περίπτωση αυτή, ελλείψει διπλωματικής αποστολής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Τουρκία.

Κατόπιν τούτου, ο κ. Σέκερης υπέβαλε αίτημα προκειμένου να του επιτραπεί να επισκεφθεί τον 26χρονο, χωρίς ακόμα να πάρει απάντηση.

Ο κ. Κυριάκου ανέφερε πως χθες επικοινώνησε μαζί του ο πατέρας του Ελληνοκύπριου ,ο οποίος τον ενημέρωσε πως ο γιος του λαμβάνει κάποια φαρμακευτική αγωγή.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: