Αμοργός και Σύρος έχουν το “ελληνικό πρωινό” του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας




Ολοκληρώθηκε η ένταξη των προορισμών της Αμοργού και της Σύρου στο πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ). Πλέον, η Αμοργός διαθέτει το 30ό πρότυπο Ελληνικού Πρωινού και η Σύρος το 31ο. Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν σε εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα, πρόσφατα, στα εν λόγω νησιά.

Όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργος Τσακίρης, ήδη, στο πρόγραμμα συμμετέχουν 780 ξενοδοχεία, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά την προσεχή περίοδο. «Σε έξι χρόνια, το Ελληνικό Πρωινό, με τα 31 τοπικά πρότυπα Ελληνικών Πρωινών (Κως, Ρόδος, Νάξος, Χαλκιδική, Μαγνησία, Λέσβος, Κέρκυρα, Κρήτη -ξεχωριστές παρουσιάσεις σε Χανιά, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Λασίθι-, Σαντορίνη, Εύβοια, Θράκη, Ανατολική Μακεδονία, Θεσσαλονίκη, Φλώρινα, Ήπειρος, Ζάκυνθος, Φωκίδα, Λακωνία, Λευκάδα, Σίφνος, Ημαθία, Τήνος, Πάτμος, Φολέγανδρος, Σκύρος, Λήμνος, Αστυπάλαια, Αίγινα, Μύκονος, Αμοργός, Σύρος), κατόρθωσε να αναδείξει και να προτείνει προϊόντα και εδέσματα, να ευαισθητοποιήσει τις τοπικές κοινωνίες για τη σημασία της γαστρονομίας, υποβοηθώντας στη συγκρότηση της τουριστικής ταυτότητας κάθε τόπου, αλλά και στην οικονομική ανάπτυξή του», σημειώνει ο κ. Τσακίρης.

Ο υπεύθυνος του προγράμματος Ελληνικό Πρωινό και μέλος του ΔΣ του ΞΕΕ, Γιώργος Πίττας, επισημαίνει ότι το Επιμελητήριο κατάφερε, μέσα στον ερημικό γαστρονομικό ορίζοντα της ελληνικής ξενοδοχίας, να ενταχθούν στο πρόγραμμα 780 ξενοδοχεία μέχρι σήμερα, εκτιμώντας ότι μέχρι τις αρχές του 2017 ο αριθμός θα έχει υπερβεί τις 1.000 μονάδες. «Είναι εμφανές ότι η ξενοδοχειακή κοινότητα έχει αγκαλιάσει το Ελληνικό Πρωινό, έτσι ώστε να θεωρείται ως ένα από τα πιο γνωστά brand name της ελληνικής γαστρονομίας. Τριανταμία περιοχές της χώρας έχουν δημιουργήσει το τοπικό τους πρότυπο Ελληνικού Πρωινού, ενώ εκατοντάδες παραγωγοί, ξενοδόχοι και σεφ που παρευρέθησαν στις εκδηλώσεις αυτές πείστηκαν και δεσμεύτηκαν να προωθήσουν τα τοπικά προϊόντα της περιοχής και τις τοπικές συνταγές», προσθέτει ο κ. Πίττας.

Κ.Χ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: