“Αδούλωτη Κερύνεια”: Η Άγκυρα φθείρει την Κυπριακή Δημοκρατία με τους εποίκους




Η πολιτική φθοράς της υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας συνεχίζεται μεθοδικά από την τουρκική διπλωματία, αναφέρει το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια, προσθέτοντας ότι «αυτή τη φορά εκδηλώθηκε με την ανακοίνωση ότι θα πολιτογραφηθούν ακόμη 26.000 παράνομοι Τούρκοι έποικοι στα κατεχόμενα της Κύπρου».

«Αντί το γεγονός αυτό να αποτελεί έρεισμα για να στηθεί η Τουρκία στον τοίχο αποτελεί ακόμη ένα γεγονός υπονόμευσης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η υπονόμευση επιτυγχάνεται δυστυχώς με τη συνεργασία των πολιτικών ταγών της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία συνοψίζεται στον τρόπο αντίδρασης τόσο της Κυβέρνησης όσο και των πολιτικών Κομμάτων. Η αντίδραση όλων, συνοψίζεται σε φραστικές καταγγελίες, αντί με πολιτικές πράξεις ουσίας» αναφέρει η Αδούλωτη Κερύνεια.

«Η δική μας η άποψη είναι ότι σε κάθε τέτοια παράνομη τουρκική ενέργεια στα κατεχόμενα, ιδιαίτερα μετά τα ψηφίσματα 541 και 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας, δεν έπρεπε να παρασυρόμαστε και να χάνουμε πολύτιμο χρόνο με διαμαρτυρίες χωρίς περιεχόμενο, αλλά με αντιενέργειες σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ» σημειώνει το Σωματείο.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: