Θεοχάρους: Οι συνομιλίες συγκαλύπτουν τη διχοτομική πολιτική της Άγκυρας




“Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ήταν σαφέστατος για τη μορφή της λύσης του Κυπριακού: Επιμένει σε λύση δυο κρατών. Όπως δήλωσε σήμερα σε παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα: “Είμαστε δυο κράτη ένα έθνος, με μία μητέρα πατρίδα”.

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους, η οποία προσθέτει: “Η Τουρκία, την ώρα που διεξάγονται κρίσιμες συνομιλίες στο Κυπριακό, αναφέρεται σε δυο κράτη, δηλαδή το ψευδοκράτος και την Τουρκία και ένα έθνος, το τουρκικό. Έτσι εξηγεί τι εννοεί ως δίκαιη και βιώσιμη λύση. Αυτό είναι το βήμα μπροστά στο οποίο αναφέρεται ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών.

“Εμείς καταδικάζουμε την αδιάλλακτη τουρκική στάση. Είναι απαράδεκτη και συγκαλύπτεται μέσω των συνομιλιών, ενώ αφήνει την Τουρκία στο απυρόβλητο στην ΕΕ, που υποτίθεται ότι είναι το στήριγμα μας, μιας και η ηγεσία μας ουδέποτε ενίσταται στους τουρκικούς τυχοδιωκτισμούς και επιπλέον επιβραβεύει την δικτατορική Τουρκία, με αποδοχή του ανοίγματος κεφαλαίων…

“Μήπως αυτό εννοεί ο Πρόεδρος όταν δηλώνει ότι «βελτιώνεται το κλίμα στις συνομιλίες»; Είναι πρόοδος η απροκάλυπτη προώθηση της διχοτόμησης και ο σταδιακός εκτουρκισμός;”, καταλήγει η ευρωβουλευτής.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: