Ο καμικάζι βομβιστής της γαμήλιας γιορτής ήταν ηλικίας 12 έως 14 ετών, υποστηρίζει ο Ερντογάν




Ο καμικάζι βομβιστής, που επιτέθηκε χθες, Σάββατο, σε γαμήλια γιορτή στην πόλη Γκαζιάντεπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 51 άνθρωποι, ήταν ένα παιδί ηλικίας 12 έως 14 ετών, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσθέτοντας πως το παιδί είτε πυροδότησε μόνο του τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένο είτε αυτά πυροδοτήθηκαν από απόσταση.

Σε σχόλιά του που μεταδόθηκαν ζωντανά από το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Ερντογάν επιβεβαίωσε πως 51 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη και 69 είναι τραυματίες. Δεκαεπτά από τους τραυματίες έχουν τραυματισθεί “βαριά”, δήλωσε ο Ερντογάν.

Η Ουάσινγκτον καταδικάζει την επίθεση σε γαμήλιο γλέντι στο Γκαζίαντεπ

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε σήμερα με τον εντονότερο τρόπο την επίθεση που σημειώθηκε σε γαμήλιο γλέντι στη νότια Τουρκία αργά το βράδυ του Σαββάτου, επισημαίνοντας ότι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πρόκειται να συζητήσει θέματα που αφορούν τη μάχη κατά της τρομοκρατίας κατά την επίσκεψη που πρόκειται να πραγματοποίησε εντός της εβδομάδας στην Άγκυρα.

“Οι δράστες αυτής της βάρβαρης πράξης έβαλαν στο στόχαστρο, κυνικά και άνανδρα, έναν γάμο, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους” ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Νεντ Πράις, ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Συλλυπητήρια του προέδρου Πούτιν στην Τουρκία για τη βομβιστική επίθεση στο Γκαζίαντεπ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επίθεση που σημειώθηκε τη νύχτα του Σαββάτου σε ένα γαμήλιο γλέντι στο Γκαζίαντεπ, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

“Το έγκλημα που διαπράχθηκε εν μέσω της γιορτής του γάμου μας συγκλονίζει με την ωμότητα και τον κυνισμό του. Είδαμε για άλλη μία φορά ότι η τρομοκρατία δεν αναγνωρίζει ότι μόνο τους νόμους μιας πολιτισμένης κοινωνίας αλλά και τους πιο απλούς κανόνες της ανθρώπινης ηθικής” ανέφερε σε επιστολή του προς τον Ερντογάν ο ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν επανέλαβε επίσης ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να ενισχύσει τη συνεργασία της με την Άγκυρα σε θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

21/08/2016 18:33
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP, Sputnik
Άγκυρα, Turkey, Ουάσινγκτον, United States, Μόσχα, Russian Federation

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: