Mε επικοινωνιακή αντεπίθεση επιχειρεί το Μαξίμου ανατροπή κλίματος για όσα έρχονται




Την επικοινωνιακή τακτική που θα ακολουθήσει ενόψει του φθινοπώρου που αναμένεται να είναι “θερμό” σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, σχεδιάζει το κυβερνητικό επιτελείο.

Με αιχμή τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και τις συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με πρωθυπουργούς του Ευρωπαϊκού Νότου, η κυβέρνηση ευελπιστεί να υπερκεράσει τις αντιδράσεις που προκαλεί το “τσουνάμι” των φόρων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός αναμένεται να συγκαλέσει, πιθανότατα αύριο, κυβερνητικό συμβούλιο, ενώ τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει και το υπουργικό συμβούλιο, προκειμένου να καθοριστούν οι προτεραιότητες και να σχεδιαστεί η επικοινωνιακή αντεπίθεση.

Στο επίκεντρο της κυβερνητικής “ατζέντας” βρίσκεται η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και οι διαπραγματεύσεις για τις αλλαγές στα εργασιακά, καθώς η χώρα θα πρέπει να εκπληρώσει τα 15 προαπαιτούμενα έως τον Οκτώβριο, προκειμένου να εκταμιεύσει τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ.

Μία γεύση από τη στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά, έδωσε ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ ξεκαθάρισε ότι το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων αποτελεί “κόκκινη γραμμή”. Διευκρίνισε, δε, ότι η κυβέρνηση θα θέσει θέμα επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων, μέσω των οποίων θα καθορίζεται και ο κατώτατος μισθός.

Μία ακόμη σκληρή μάχη που θα δώσει η κυβέρνηση είναι αυτή της δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών, που έχει προγραμματιστεί να γίνει την Τρίτη 30 Αυγούστου, εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων. Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθεί και πέμπτη άδεια, υποστηρίζοντας πως αυτό θα μπορούσε να συμβεί, εάν προκύψει μία πραγματική ανάγκη που να σχετίζεται με την ενημέρωση.

Στην επικοινωνιακή “φαρέτρα” του κυβερνητικού επιτελείου προστίθεται και η διάσκεψη των χωρών της ευρωπαϊκής Μεσογείου, που θα διεξαχθεί στις 9 Σεπτεμβρίου, με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναμένεται να συζητηθούν όλα τα φλέγοντα ζητήματα, σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, που απασχολούν τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, με την κυβέρνηση να επιδιώκει τη συγκρότηση νέων συμμαχιών.

Πηγή: Mega

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: