1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους «IndieCrete» στις Αρχάνες Ηρακλείου




Αρχίζει στις Αρχάνες του Νομού Ηρακλείου το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους «IndieCrete» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του δήμου Αρχανών Αστερουσίων.

«Το πρώτο Φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου διοργανώνεται στην Κρήτη και φιλοδοξεί να γίνει θεσμός. Είναι ένα “open air” Φεστιβάλ που θα διεξαχθεί στο θερινό κινηματογράφο «Παράδεισος» στις ‘Ανω Αρχάνες και θα πλαισιωθεί από σεμινάρια/workshops από καταξιωμένους συντελεστές του κινηματογράφου», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο πλαίσιο σημερινής συνέντευξης Τύπου.

Το “IndieCrete”, παρουσίασαν οι συντελεστές-εκπρόσωποι του Φεστιβάλ και συγκεκριμένα η καλλιτεχνική διευθύντρια, Κωνσταντίνα Πάλλη, ο υπεύθυνος εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, Μάνος Βάρδας, ο τεχνικός διευθυντής, Νικολάι Ντορόζκιν,όπως, επίσης, η υπεύθυνη Τύπου, Φανή Καλαθάκη, παρουσία του εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Πολιτισμού, Κώστα Φασουλάκη, και της Δημοτικής Συμβούλου, Χαράς Γενειατάκη. Όπως είπαν, το Φεστιβάλ είναι διαγωνιστικό και οι κατηγορίες του είναι: Δράμα, Κωμωδία, Κοινωνικά Δικαιώματα, Επιστημονική Φαντασία και Γυναίκες Σκηνοθέτιδες. Η οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ, τόνισαν, δέχτηκε πάνω από 1.300 ταινίες απ’ όλον τον κόσμο και επέλεξε, μόλις, 35 απ’ αυτές που θα διαγωνιστούν στην καλοκαιρινή του εκδοχή. Πρόκειται για παραγωγές από την Κίνα, την Ισπανία, το Ιράν την Αμερική, τον Καναδά, τις Φιλιππίνες, την Αγγλία κ.α. Την κριτική επιτροπή απαρτίζουν η Θέμις Μπαζάκα, ο σκηνοθέτης Γρηγόρης Καραντινάκης και ο διευθυντής φωτογραφίας, Κωστής Νικολόπουλος.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, εντεταλμένος για θέματα πολιτισμού, Κώστας Φασουλάκης, χαρακτήρισε σημαντικό πολιτιστικό γεγονός τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ, σημειώνοντας ότι η Περιφέρεια Κρήτης σταθερά προσανατολισμένη στην ανάδειξη, στον εμπλουτισμό του πολιτισμικού της προϊόντος, στηρίζει αυτές τις προσπάθειες με σκοπό το νησί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα δρώμενα της τέχνης και του πολιτισμού στη χώρα. Επίσης, κάλεσε τους πολίτες να “αγκαλιάσουν” το Φεστιβάλ με την συμμετοχή τους στις προβολές.

Η δημοτική σύμβουλος υπεύθυνη πολιτιστικών δήμου Αρχανών Αστερουσίων,Χαρά Γενειατάκη,καλωσόρισε το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου, ευελπιστώντας, όπως είπε, να γίνει θεσμός.Ακόμη, ευχαρίστησε την κ. Πάλλη που επέλεξε τις Αρχάνες για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ, όπως και την Περιφέρεια Κρήτης.

Η υπεύθυνη τύπου του Φεστιβάλ, Φανή Καλαθάκη, επισήμανε πως το Φεστιβάλ «γεννήθηκε» από την ανάγκη να δει ο κόσμος στο Ηράκλειο σινεμά. «Οι κινηματογραφόφιλοι και όχι μόνο, εκτιμώ ότι θα γεμίζουν καθημερινά τον κινηματογράφο στις Αρχάνες», είπε, προσθέτοντας πως «η ανάγκη για να υπάρξει αυτό το Φεστιβάλ, καταδεικνύεται και από τη συμμετοχή των δεκάδων εθελοντών που έσπευσαν να βοηθήσουν, γιατί θέλουν να υπάρχει ένας κινηματογραφικός θεσμός στο νησί».

Το διεθνές Φεστιβάλ κινηματογράφου θα διαρκέσει έως 21 Αυγούστου,με καθημερινές προβολές από τις 9 το βράδυ, ενώ ταυτόχρονα με τις προβολές των ταινιών, θα πραγματοποιηθούν τρία workshops με εισηγητές διακεκριμένους κινηματογραφιστές. Τον Igor Korosec, ηθοποιό από τις Η.Π.Α., με θέμα Acting on Camera, τον Κωστή Νικολόπουλο, Διευθυντή Φωτογραφίας, με θέμα «To φως και η αίσθηση του στην κινηματογραφική πρακτική» και τον Γρηγόρη Καραντινάκη, σκηνοθέτη, με θέμα «Μυθιστορία, Παράσταση, Ταινία, Σίριαλ».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: