Τραγικός ο τελικός απολογισμός του ναυαγίου στη Λέσβο: Τέσσερις νεκροί, τρεις αγνοούμενοι




Σε μια νέα τραγωδία εξελίχθηκε τελικά η ανατροπή και η βύθιση λέμβου με πρόσφυγες τα ξημερώματα της Τετάρτης στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Λέσβου.

Παρά την επιχείρηση διάσωσης που ξεκίνησε αμέσως, δύο παιδιά, 4 – 6 χρόνων, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι, καθώς και δύο ενήλικες ανασύρθηκαν νεκροί ενώ άλλοι τρεις άνθρωποι αγνοούνται, ενώ διασώθηκαν έξι.

Το ναυάγιο έγινε γνωστό περίπου στις 8.30 το πρωί όταν στη θαλάσσια περιοχή ένα μίλι από την ακτή νότια της πόλης της Μυτιλήνης εντοπίστηκαν από διερχόμενο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού δύο Σύροι πρόσφυγες να κολυμπούν προς το νησί. Αυτοί ενημέρωσαν για την ανατροπή της λέμβου που τους μετέφερε από το Δικελί της Τουρκίας προς τη Λέσβο και ξεκίνησε αμέσως η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, στην οποία συμμετέχουν δύο σκάφη του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο Super Puma, δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, ελικόπτερο και τρία σκάφη της Frontex, καθώς και ένα ρυμουλκό. Οι διασωθέντες και οι σοροί μεταφέρθηκαν στο Βοστάνειο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Από το πρωί της Τετάρτης εντοπίστηκαν ανοικτά της Λέσβου άλλες δύο πλαστικές βάρκες με πρόσφυγες και διασώθηκαν περίπου 90 άνθρωποι.

Ελένη Μαυρούλη, ΚΥΠΕ, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: