Στον αέρα και η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΦΑ: Σύγκρουση υπουργείου με την αζέρικη Socar




Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης για τα ανακτήσιμα έσοδα του Διαχειριστή, καθώς η νέα ρύθμιση οδηγεί σε μικρότερη αύξηση των τελών χρήσης του δικτύου μεταφοράς αερίου και άρα σε λιγότερα έσοδα για τον Διαχειριστή στο μέλλον.

«Το υπουργείο δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο θέμα αυτό», δηλώνουν κύκλοι προσκείμενοι στον υπουργό, ενώ ο εκπρόσωπος της Socar στην Ελλάδα Αννάρ Μαμαντόφ σε συνέντευξή του στο capital.gr δήλωσε πως αν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή στις τροποποιήσεις που επιφέρει η ρύθμιση Σκουρλέτη τότε δεν γνωρίζει πώς μπορεί να σωθεί η συμφωνία (εξαγοράς του ΔΕΣΦΑ), αναφέρει η Ημερησία.

Ας σημειωθεί, ότι προχθές, ημέρα κατά την οποία ο κ. Σκουρλέτης έκανε δηλώσεις στη Βουλή για το όλο θέμα, αφήνοντας μάλιστα ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την εξέλιξη της ιδιωτικοποίησης, ο υπουργός συναντήθηκε με τον κ. Μαμαντόφ. Ο διευθύνων σύμβουλος της Socar Ελλάδας δήλωσε ότι η αζέρικη εταιρεία θα αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της αφού ψηφιστεί η τροπολογία. Πρόσθεσε ότι αν η τροπολογία εφαρμοστεί όπως ακριβώς είναι διατυπωμένη σήμερα, οι αλλαγές που επιφέρει μειώνουν θεαματικά την αξία της εταιρείας και τη μελλοντική της κερδοφορία.

Η τροπολογία, που αλλάζει τη μεθοδολογία υπολογισμού των ανακτήσιμων εσόδων του ΔΕΣΦΑ για την περίοδο 2006-2015 οδηγεί σε αύξηση των χρεώσεων δικτύου, που σύμφωνα με πληροφορίες, θα φθάσει στο 30%-35%, αντί για το 68% που θα ήταν η αύξηση με βάση την υπό κατάργηση μέθοδο.

«Ο κ. Μαμάντοφ εκ μέρους της αζέρικης πλευράς προφανώς υπερασπίζεται αυτό που είναι πιο συμφέρον για αυτόν. Θέλω να πω ότι η συζήτηση αυτή για τις τιμές δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τους όρους του διαγωνισμού της ιδιωτικοποίησης, η οποία είναι απόλυτα σεβαστή μια και έχουμε δεσμευτεί ότι δεν θα δημιουργήσουμε εμπόδια για αυτή την ιδιωτικοποίηση από πέρυσι το καλοκαίρι», δήλωσε χθες ο υπουργός σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Πρόσθεσε ότι είναι θέμα της ΡΑΕ να εξετάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα το ύψος των τιμών με μια λογική υπεράσπισης του δημόσιου συμφέροντος. «Άρα από εκεί εκκινούμε και καθ’ υπόδειξη και προτροπή της ΡΑΕ προβαίνουμε σήμερα σε μια τροποποίηση που βάζει φρένο σε δρομολογούμενη αύξηση των τελών κατά 68%. Αυτό θα γινόταν αντιληπτό πολύ περισσότερο από ό,τι στα νοικοκυριά στην εγχώρια βιομηχανική παραγωγή», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

Προχθές στη Βουλή ο κ. Σκουρλέτης είχε πετάξει το γάντι στους Αζέρους, λέγοντας «αν η Socar θέλει να επανεκτιμήσει τη στάση της για την εξαγορά του ΔΕΣΦΑ είναι ελεύθερη να το κάνει». Παράλληλα είχε δηλώσει ότι τόσο το ΤΑΙΠΕΔ, όσο και η Socar και η ιταλική εταιρεία SNAM ήταν ενήμεροι για την τροπολογία. Το 2013 η Socar κέρδισε τον διαγωνισμό για την εξαγορά του 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ με προσφορά 400 εκατ. ευρώ, υπολογίζοντας την απόδοση του Διαχειριστή βάσει της καταργούμενης μεθοδολογίας.

Μετά από παρέμβαση της Κομισιόν, η Socar δέχθηκε να περιορίσει το μερίδιό της στον ΔΕΣΦΑ στο 49%. Στο πλαίσιο αυτό έχει συμφωνήσει να πουλήσει το 17% στον ιταλικό διαχειριστή αερίου SNAM, o οποίος, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, επίσης εκδηλώνει δυσαρέσκεια για τις αλλαγές.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: