Συναγερμός στο Ντάλας: Η αστυνομία έλαβε νέα απειλή για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών




Η αστυνομία στο Ντάλας ανακοίνωσε πως έλαβε ανώνυμη απειλή για επιθέσεις ενάντια σε αστυνομικούς σε όλη την πόλη, ενώ έχει αποκλειστεί το αρχηγείο της αστυνομίας.

“Το αστυνομικό τμήμα του Ντάλας έλαβε μια ανώνυμη απειλή για επιθέσεις ενάντια σε αστυνομικούς σε όλη την πόλη και έχει λάβει προληπτικά μέτρα” για να αυξήσει την ασφάλεια τόνισε με ανακοίνωση της η αστυνομία της πόλης.

Οι κεντρικές εγκαταστάσεις της αστυνομίας έχουν αποκλειστεί και έχουν παραταχθεί γύρω από το κτίριο μέλη ειδικών σωμάτων ασφαλείας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε από τη Βαρσοβία ότι ο Αφροαμερικανός βετεράνος του αμερικανικού στρατού που φέρεται να σκότωσε 5 αστυνομικούς στο Ντάλας δεν αντιπροσωπεύει την κοινότητα των Αφροαμερικανών.

Επιπλέον κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε από την πρωτεύουσα της Πολωνίας μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους τόνισε ότι είναι πολύ δύσκολο να αποσαφηνιστούν τα ακριβή κίνητρα του ενόπλου που έσπειρε τον θάνατο κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης κατά της αστυνομικής βίας.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Mε το σύνθημα «η ζωή των μαύρων είναι σημαντική» πολλές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στο Λονδίνο για να καταγγείλουν τις δολοφονίες Αφροαμερικανών από αστυνομικούς στις ΗΠΑ.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στη συνοικία του Μπρίξτον στο νότιο Λονδίνο, μετέδωσε ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ όπου αναγράφονταν συνθήματα όπως «σταματήστε να μας σκοτώνετε» και «η σιωπή των λευκών στοιχίζει ζωές», αναφερόμενοι ιδίως στις δολοφονίες δύο Αφροαμερικανών από αστυνομικούς στη Λουιζιάνα και τη Μινεσότα.

Η κινητοποίηση έλαβε χώρα δύο ημέρες αφού ένας άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε 5 αστυνομικούς στο Ντάλας του Τέξας, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά της αστυνομικής βίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters Ντάλας, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: