Άρχισε η υπέρ του Ερντογάν συγκέντρωση στην Κολωνία με 20.000 μετέχοντες, για την ώρα




Περίπου 20.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, άρχισαν να συγκεντρώνονται στην Κολωνία, στη Γερμανία, για να υποστηρίξουν τον Τούρκο πρόεδρο μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Συγκεντρωμένοι στη δεξιά όχθη του Ρήνου, οι οπαδοί του ισλαμοσυντηρητικού αρχηγού του κράτους ανέμιζαν στην πλειονότητά τους τουρκικές σημαίες σχηματίζοντας μια κόκκινη “θάλασσα”.

Οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να τραγουδούν τον τουρκικό και στη συνέχεια τον γερμανικό εθνικό ύμνο, προτού τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του πραξικοπήματος.

Στις 16:00 (ώρα Ελλάδας), ώρα έναρξης της συγκέντρωσης, οι συγκεντρωμένοι ήταν “περίπου 20.000”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η αστυνομία της Κολωνίας.

Λίγο πριν από την έναρξη της συγκέντρωσης, η τουρκική προεδρία χαρακτήρισε “απαράδεκτη” μία απόφαση της ανώτατης δικαστικής αρχής στη Γερμανία, του Συνταγματικού Δικαστηρίου, να απαγορεύσει στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να απευθυνθεί απευθείας στους συγκεντρωμένους μέσω βιντεοσύνδεσης.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν πολλές μικρές ξεχωριστές αντιδιαδηλώσεις με πρωτοβουλία κινημάτων της γερμανικής αριστεράς και από μια τοπική ακροδεξιά ισλαμοφοβική ομάδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Κολωνία, Γερμανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: