UNISEF: 20.000 είναι παιδιά παγιδευμένα στη Φαλούτζα κάτω από την μπότα των τζιχαντιστών




Τουλάχιστον 20.000 παιδιά βρίσκονται παγιδευμένα στην ιρακινή πόλη Φαλούτζα που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και πολιορκείται παράλληλα από τις ιρακινές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τη UNICEF, τα παιδιά αυτά αντιμετωπίζουν ελλείψεις τροφίμων και νερού και υποχρεώνονται σε στρατολόγηση.
«Η UNICEF εκτιμά ότι τουλάχιστον 20.000 παιδιά παραμένουν παγιδευμένα στην πόλη» σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της οργάνωσης Πήτερ Χόκινς.

Οι λιγοστοί κάτοικοι που έχουν καταφέρει να διαφύγουν από τη Φαλούτζα από τότε που οι ιρακινές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον της ομάδας Ισλαμικού Κράτους στις 22 – 23 Μαΐου, μιλούν για σοβαρές ελλείψεις τροφίμων και πόσιμου νερού.

«Τα παιδιά αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της αναγκαστικής στρατολόγησης στον πόλεμο, αυστηρές διαδικασίες ελέγχων ασφαλείας και αποχωρίζονται τις οικογένειές τους», δήλωσε ο Χόκινς.

«Τα παιδιά που στρατολογούνται βλέπουν τη ζωή και το μέλλον τους να τίθενται σε κίνδυνο, καθώς αναγκάζονται να μεταφέρουν και να χρησιμοποιούν όπλα, λαμβάνοντας μέρος σ` ένα πόλεμο ενηλίκων» είπε.

Η οργάνωση επανέλαβε τις εκκλήσεις της για άνοιγμα ασφαλών διαδρόμων προκειμένου να επιτραπεί στον άμαχο πληθυσμό της Φαλούτζα να διαφύγει.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: