Tουρίστες από την Άπω Ανατολή κατακλύζουν τη Ζάκυνθο για το …”Ναυάγιο”




Ραγδαία έχει αυξηθεί το φετινό καλοκαίρι η επισκεψιμότητα τουριστών από τις χώρες της Άπω Ανατολής στην Ζάκυνθο, για να θαυμάσουν κυρίως το πολυδιαφημισμένο «Ναυάγιο» αλλά και τα υπόλοιπα αξιοθέατα του νησιού. Οι τουρίστες από την Κίνα, την Κορέα αλλά και από την Ταϊβάν που ταξιδεύουν στην Ζάκυνθο, επιλέγουν το νησί του Ιονίου, σαν δεύτερο ή και τρίτο προορισμό του στην Ελλάδα μετά την Αθήνα και την Σαντορίνη.


Ενα σήριαλ της Κορεατικής τηλεόρασης με τίτλο “Απόγονοι του ήλιου” που γυρίστηκε το 2014 στη Ζάκυνθο και καταγράφει περιπτειώδεις σκηνές πάνω στα ωραιότερα αξιοθέατα του νησιού, αποτελεί μια από τις αιτίες της μεγάλης προσέλευσης  τουριστών από τις χώρες της Απω ανατολής. Πρόσφατα δημοσιεύτηκαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ένας μεγάλος αριθμός επιβατών της πτήσης της Ολυμπιακής από Αθήνα για Ζάκυνθο είναι κινέζοι τουρίστες που μετά την αφιξή τους στην πρωτεύουσα επιλέγουν να επισκεφτούν το νησί.

Συνήθως οι τουρίστες από της χώρες της Άπω Ανατολής, επιλεγούν να διαμείνουν 2 έως και 3 ημέρες στο νησί, και σε αυτό το χρονικό διάστημα επισκέπτονται κάθε αξιοθέατο που τους προσφέρει η Ζάκυνθο.

Αναμφίβολα, πρώτο στην «λίστα» τους είναι το ξακουστό Ναυάγιο της Ζακύνθου, εκεί όπου το κουφάρι του πλοίου «Παναγιώτης» σε συνδυασμό με το άγριο και μαγευτικό τοπίο της ορεινής πλευράς του νησιού, έχουν δημιουργήσει μια μαγικό εικόνα! Στην συνέχεια οι τουρίστες από τις χώρες της Ανατολής, επισκέπτονται την πόλη του νησιού, όπου στο κέντρο της, στην πλατεία Αγίου Λουκά,  δεσπόζει το άγαλμα του Κινέζου φιλοσόφου Κομφούκιου, δώρο της περιφέρειας της αδελφοποιημένης με το νησί περιφέρειας Σαντόγκ,  ενώ ακόμα επισκέπτονται την ανανεωμένη πλατεία Σολώμου αλλά και την περιοχή της Μπόχαλης.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε, ότι οι Κινέζοι επισκέπτες του νησιού, καλά διαβασμένοι, δεν χάνουν την ευκαιρία να βρεθούν στις παραλίες ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας καρέττα – καρέττα και να δουν τις φωλιές της αλλά και αν είναι τυχεροί και νεογέννητα χελωνάκια.
Το φετινό καλοκαίρι, οι τουρίστες των χωρών της Άπω Ανατολής στην Ζάκυνθο, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και αυτό οφείλεται στις πολύ καλές σχέσεις που έχει αναπτύξει ο Δήμος Ζακύνθου με περιοχές της Κίνας και της Κορέας και στην συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Ζακύνθου σε εκθέσεις τουρισμού που λαμβάνουν χώρα σε περιοχές της Κίνας κυρίως.

Κωνσταντίνος Συνετός

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: