Τεχνικό πρόβλημα στη δοκιμαστική παροχή νερού στα κατεχόμενα, μετά από βλάβη




Τεχνικό πρόβλημα δεν επέτρεψε τελικά τη ροή νερού που έρχεται στα κατεχόμενα από την Τουρκία προς τους “δήμους”, που είχε ανακοινωθεί χθες από τον “υπουργό” γεωργίας και φυσικών πόρων, Ναζίμ Τσαβούσογλου.

Το πρόβλημα, όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, προέκυψε στον αγωγό εξόδου από το σταθμό διύλισης του νερού στη Μύρτου και ομάδα ειδικών εργάζεται για την επιδιόρθωση της βλάβης. Όπως είχε ανακοινώσει ο κ. Τσαβούσογλου, το νερό θα δίδονταν δοκιμαστικά από σήμερα και για τρεις ημέρες στους “δήμους” Λευκωσίας, Αμμοχώστου, Χαμίτ Μάντρες και Διόριος.

Σημειώνεται ότι σε συνάντηση χθες του κ. Τσαβούσογλου με το “δήμαρχο” Λευκωσίας για το θέμα του νερού, η δοκιμαστική παροχή αντικρίστηκε θετικά από τον Μεχμέτ Χαρμαντζί ενώ ο “δήμος” Αμμοχώστου υπέγραψε τη “συμφωνία” συνδρομής και προς το παρόν το νερό θα φτάνει εκεί μέσω του παλιού συστήματος διανομής μέχρι να φτάσει το νέο δίκτυο αγωγών.

Σε χθεσινή ανακοίνωση του “υπουργείου” γεωργίας αναφέρονταν ότι μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Δασών και Υδάτινων Υποθέσεων της Τουρκίας, Βεϊσέλ Έρογλου, κατά την οποία η τουρκική πλευρά επέδειξε κατανόηση, αποφασίστηκε όπως παραχωρηθεί νερό σ’ ορισμένες περιοχές για χρονικό διάστημα τριών μερών σε δοκιμαστική βάση.

Σημειώνεται ότι ο κ. Έρογλου είναι στην αντιπροσωπεία του Τούρκου Πρωθυπουργού που πραγματοποιεί επαφές στα κατεχόμενα σήμερα.

Οντούλ Ασίκ, KYΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: