Εικαστική έκθεση του Ν. Φλώρου στην Αγία Πετρούπολη με αντικείμενο την οικογένεια Ρομανόφ




Την έκθεση «Imperial Russia» («Αυτοκρατορική Ρωσία») παρουσιάζει έως τις 31 Αυγούστου στο Κρατικό Μουσείο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ισαάκ, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας ο Νίκος Φλώρος. Είναι η δεύτερη φορά που το μουσείο, το οποίο υποδέχεται καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο, ανοίγει τις πύλες του στον διεθνούς φήμης Έλληνα καλλιτέχνη.

Ο Νίκος Φλώρος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του ρωσικού κράτους να βάλει την υπογραφή του στα πολιτιστικά δρώμενα του Έτους Ελληνορωσικής Φιλίας 2016. Με τη χαρακτηριστική του τέχνη, αυτή του μεταλλικού μωσαϊκού, δημιούργησε τα πορτρέτα του Νικόλαου Β’, της τσαρίνας Αλεξάνδρας Φιόντοροβνα και των πέντε παιδιών τους Όλγα, Τατιάνα, Αναστασία, Μαρία και ο Αλεξέι. Επτά γλυπτά εμπνευσμένα από τα περίφημα αυγά Φαμπερζέ δίπλα στα πορτρέτα παρουσιάζουν την εξέλιξη της τέχνης του Νίκου Φλώρου, μέσα από τη σύμπραξη αλουμινίου και γυαλιού.

Κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων, που πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου, απονεμήθηκε τιμητικό βραβείο στον Έλληνα καλλιτέχνη για την συμβολή του στην σύσφιγξη των πολιτιστικών σχέσεων των δύο χωρών από τον διευθυντή του συγκροτήματος του Κρατικού Μουσείου του Αγίου Ισαάκ, Νικολάι Μπούροφ. «Είναι τεράστια η τιμή που μου κάνει το ρωσικό κράτος να με προσκαλεί να εκθέσω για τέταρτη φορά και να δημιουργήσω έργα για την αυτοκρατορική οικογένεια Ρομανόφ» ανέφερε στους δημοσιογράφους ο Νίκος Φλώρος αμέσως μετά τη βράβευσή του.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: