Διαψεύδουν Πούτιν για συμμετοχή αντιπολίτευσης στις συνομιλίες για Συρία οι ΗΠΑ




Οι ΗΠΑ διέψευσαν ότι πρότειναν την συμμετοχή μελών της συριακής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, αντικρούοντας τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε ομιλία του χθες στην Αγία Πετρούπολη, ο Πούτιν δήλωσε πως συμφώνησε με τις αμερικανικές, όπως τόνισε, προτάσεις να συμπεριληφθούν μέλη της αντιπολίτευσης στην παρούσα κυβέρνηση της Συρίας. Ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε παράλληλα πως ο Άσαντ αποδέχθηκε ότι υπάρχει ανάγκη για μια πολιτική μετάβαση.

“Η πρόταση των ΗΠΑ είναι απολύτως αποδεκτή. Πρέπει να σκεφτούμε τις πιθανότητες της ενσωμάτωσης εκπροσώπων της αντιπολίτευσης στην υπάρχουσα δομή της κυβέρνησης” δήλωσε ο Πούτιν. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι σε ερώτηση αν η Ουάσιγκτον έχει καταθέσει μια τέτοια πρόταση απάντησε κατηγορηματικά: “Όχι”.

“Δεν έχει κατατεθεί τέτοια πρόταση”, δήλωσε παράλληλα ένας άλλος αμερικανικός αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, σημειώνοντας πως η πολιτική των ΗΠΑ αναφορικά με την αποχώρηση του Άσαντ από την εξουσία δεν έχει αλλάξει.

Σε ερώτηση αν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι κατέθεσε την ιδέα συμμετοχής μελών της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση Άσαντ, κατά τη διάρκεια των τακτικών συνομιλιών του με τον Ρώσο ομόλογο του Σεργκέι Λαβρόφ, ο Κίρμπι απάντησε: “Όχι σημαίνει όχι”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Sputnik, Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: