“Ανοησία” το γερμανικό ψήφισμα για Αρμένιους λέει η Άγκυρα: Αξιοποιεί Τούρκους μετανάστες




H Άγκυρα δεν επιθυμεί τη διατάραξη των σχέσεων με το Βερολίνο, αλλά αυτό ακριβώς θα συμβεί αν το γερμανικό κοινοβούλιο υιοθετήσει ψήφισμα που θα αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους το 1915.

Αυτό ξεκαθάρισε ο νέος Τούρκος πρωθυπουργός Γιλντιρίμ κατά την αναχώρησή του για το ψευδοκράτος. «Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Αν εξεταστεί το παρελθόν όλων των χωρών, αλλά από τους ιστορικούς», είπε και τόνισε πως «η ιστορία δεν πρέπει να γίνεται όργανο πολιτικής», λες και η ιστορία δεν είναι πολιτική.

Χαρακτήρισε επίσης «ανοησία» την ψηφοφορία στο γερμανικό κοινοβούλιο. Απείλησε μάλιστα τη γερμανική κυβέρνηση με άξονα τους Τούρκους μετανάστες στη Γερμανία. «Ελπίζω πως το γερμανικό κοινοβούλιο και όσοι χαράσσουν πολιτική δεν θα στρέψουν τα νώτα τους σε 3,5 εκ. ψηφοφόρους. Δεν επιθυμούμε την υιοθέτηση ενός τέτοιου ψηφίσματος», είπε.
«Ούτως ή άλλως θα είναι άκυρο για εμάς, αλλά δεν θέλουμε να περάσει», κατέληξε.

Χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν είχε επίσης απειλήσει, σχετικά, τη Γερμανία και είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο Μέρκελ.

http://www.dailysabah.com/diplomacy/2016/06/01/pm-yildirim-says-german-vote-on-1915-events-nonsense-will-harm-turkey-germany-ties

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: