15 τραυματίες από βίαιες συγκρούσεις μεταξύ προσφύγων στη Σάμο, σύμφωνα με τον Κυρίτση




Σε 15 ανέρχονται οι τραυματίες από τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στο hotspot της Σάμου, όπως ενημερώνει με tweet ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, Γιώργος Κυρίτσης.

Πολλοί από τους τραυματίες φέρουν εκδορές, οκτώ χρειάστηκαν περαιτέρω περιποίηση, ενώ για έναν κρίνεται αναγκαία η μεταφορά του σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά του θα γίνει σε μεγαλύτερο νοσοκομείο εκτός νησιού.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα i-samos.gr, ο αναβρασμός ξεκίνησε λίγο μετά τις 21:30 όταν πρόσφυγες από το Πακιστάν, την Αλγερία και τη Συρία άναψαν φωτιές στον καταυλισμό και στη συνέχεια πιάστηκαν στα χέρια. Ορισμένοι εξ’ αυτών είχαν στην κατοχή  τους αιχμηρά αντικείμενα.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα μια διμοιρία των ΜΑΤ αλλά και δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Η αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες προσαγωγές, οι οποίες πιθανότατα θα μετατραπούν αργότερα σε συλλήψεις. Από την πυρκαγιά καταστράφηκε ολοσχερώς μέρος του καταυλισμού.

Η ένταση αυτή ξέσπασε ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το συνέδριο της ΚΕΔΕ –παρουσία του Κ. Μητσοτάκη και του υπουργού  Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Πηγή: i-samos.gr 

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΕΒΗ: Σοβαρά επεισόδια έγιναν στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στη Σάμο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλά 30 άτομα και να γίνουν πολλές προσαγωγές.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όταν συνεπλάκησαν, για άγνωστο λόγο, μεταξύ τους Μαροκινοί, Αλγερινοί και Πακιστανοί. Οι συγκρούσεις ήταν βίαιες, ενώ κάποιοι από αυτούς που πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια είχαν πάνω τους αιχμηρά αντικείμενα. Παράλληλα, ένα μέρος του κέντρου κράτησης καταστράφηκε, από τις φωτιές που έβαλαν μετανάστες.

Χρειάστηκε η επέμβαση σχεδόν όλης της αστυνομικής δύναμης της Σάμου για να αποκατασταθεί η τάξη, ενώ αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία.

Σημειώνεται, ότι ορισμένοι από όσους συμμετείχαν στα επεισόδια έχουν τραυματιστεί σοβαρά και έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο του νησιού.

Η αστυνομία διενεργεί προανάκριση, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότερες από τις προσαγωγές πρόκειται να μετατραπούν σε συλλήψεις.

Μ.Κουζινοπούλου, ΑΠΕ-ΜΠΕ Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: