Συνάντηση του νέου ΔΣ Ομοσπονδίας Κυπρο-Αμερικανικών Οργανισμών με Δημήτριο




Το νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Κυπρο-Αμερικανικών Οργανισμών είχε τη Δευτέρα συνάντηση στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο. Στην εγκάρδια συνομιλία της ηγεσίας της ομοσπονδίας με τον προκαθήμενο της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική, που διήρκεσε μία ώρα, επιβεβαιώθηκε η αγαστή συνεργασία που υπάρχει, για την προαγωγή των κοινών στόχων.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της Ομοσπονδίας και υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει στην τοπική κοινωνία αλλά και στην προώθηση και τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

Εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυριάκος Παπαστυλιανού, λέγοντας ότι «ανταλλάξαμε απόψεις, σκέψεις και πληροφόρηση για τα θέματα που αποτελούν  προτεραιότητες για την Ομοσπονδία με έμφαση στην νεολαία, στην παιδεία και στο Εθνικό μας θέμα».

Η συνεργασία και η  συμπόρευση της Ομοσπονδίας με την Εκκλησία μας στην Αμερικής είναι κοινή πεποίθηση των δύο πλευρών και ο κ. Παπαστυλιανού ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο για τη διαχρονική στήριξη και συμπαράστασή του στο έργο της Ομοσπονδίας.

Στη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο παρευρέθηκαν ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη Βασίλης Φιλίππου, ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Αμερικής Επίσκοπος Ζήλων κ. Σεβαστιανός ενώ εκ μέρους της Ομοσπονδίας παρόντες ήταν οι: Τάσος Ζαμπάς εκτελεστικός αντιπρόεδρος, Μαρτίνος Κυπριανού και  Χριστάκης Νικολάου αντιπρόεδροι, Ελισάβετ Μιλτιάδου Γραμματέας, Λούκας Γεωργίου ταμίας και τα μέλη, Νίκος Τζιάζας, Γιώργος Σοφοκλέους, Ανδρέας Ευαγγέλου, Τζον Πάππας.

ΚΥΠΕ – Αποστόλης Ζουπανιώτης ΗΠΑ/ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: