Παπαδημούλης: Σε ρεαλιστική βάση οι προτάσεις ΔΝΤ και ESM για το χρέος – Ερώτηση σε Κομισιόν




Ερώτηση προς την Κομισιόν σχετικά με την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους και τις προτάσεις που έχει καταθέσει ο ESM καθώς και το ΔΝΤ, κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά.

Στην ερώτησή του, ο κ. Παπαδημούλης αναφέρεται στην ομόφωνη απόφαση του Eurogroup της 9ης Μάιου για την έναρξη των συζητήσεων σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, επισημαίνοντας ότι «η δέσμευση των θεσμών, βάσει του τρίτου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, είναι η ελάφρυνση του χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο», και σημειώνει πως οι «προτάσεις του ESM και του ΔΝΤ για την ελάφρυνσή του σε ποσοστό κάτω από το 100% του ΑΕΠ, κινούνται σε ρεαλιστική βάση και θα δώσουν ισχυρή τόνωση στην ελληνική οικονομία, αυξάνοντας παράλληλα και την εμπιστοσύνη των επενδυτών».

Ζητά δε από την Κομισιόν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα που θα πρέπει να ακολουθηθεί προκειμένου να καταστεί βιώσιμο το χρέος και τη ρωτά για το πώς αξιολογεί τις σχετικές προτάσεις του ESM και ΔΝΤ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: