Υποπτα επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ στη Βουλή, συγκρούσεις και στα Εξάρχεια




ΝΕΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Επεισόδια ξεκίνησαν και στην περιοχή των Εξαρχείων, με κουκουλοφόρους να στήνουν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων, να τους βάζουν φωτιά και να πετούν παράλληλα μολότοφ και διάφορα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Άνδρες των ΜΑΤ κάνουν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης, για να τους απωθήσουν.

Προηγουμένως δημιούργησαν επεισόδια στην Πλατεία Συντάγματος με αποτέλεσμα το μεγάλο συλλαλητήριο εναντίον του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου στην ουσία να διαλυθεί.

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Σε δύο προσαγωγές προχώρησε το βράδυ της Κυριακής η αστυνομία, για τα επεισόδια που έγιναν στο Σύνταγμα. Ομάδα κουκουλοφόρων εκτόξευε βόμβες μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες κατά ανδρών των ΜΑΤ, που βρίσκονταν μπροστά από την είσοδο του ξενοδοχείου “Μεγάλη Βρετάνια”.

Μετά από λίγα λεπτά, οι άνδρες των MAT απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης απωθώντας τους κουκουλοφόρους.

Οι δράστες βρίσκονταν στην πλατεία και εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και αντικείμενα κατά αστυνομικών των ΜΑΤ που βρίσκονταν μπροστά από την είσοδο του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Αντιεξουσιαστές φορώντας μαύρες κουκούλες επιτέθηκαν κατά δημοσιογράφων με ύβρεις και απειλές και χτύπησαν τον Γιώργο Σαραντάκο του Star ο οποίος κάλυπτε τη μεγάλη συγκέντρωση των συνδικάτων στο Σύνταγμα.

Ο δημοσιογράφος δέχτηκε τα χτυπήματα και τις κλωτσιές των αντιεξουσιαστών αλλά κατάφερε να αποφύγει τα χειρότερα φεύγοντας και ξεφεύγοντάς του. Μαζί του και άλλοι δημοσιογράφοι που έσπευσαν να ξεφύγουν.

Αν και οι δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονται περιμετρικά της Βουλής είναι ισχυρές για μια ακόμη φορά οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να αρκούνται και πάλι σε ρόλο θεατή.

Είναι αξιοσημείωτο και άκρως ενοχλητικό ότι μετά το επεισόδιο, η παρουσία των διαδηλωτών μειώθηκε αισθητά.

Από την ένταση που δημιουργήθηκε στο συλλαλητήριο που είναι σε εξέλιξη στο Σύνταγμα, ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που καταπατά τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, Αθήνα Κυριακή 8 Μαΐου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Από την ένταση που δημιουργήθηκε στο συλλαλητήριο που είναι σε εξέλιξη στο Σύνταγμα, ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που καταπατά τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, Αθήνα Κυριακή 8 Μαΐου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ολιγόλεπτη ένταση σημειώθηκε στο συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό στο Σύνταγμα. ‘Ηταν όμως αρκετή για να διαλύσει στην ουσία το συλλαλητήριο εναντίον των μέτρων που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Ομάδα κουκουλοφόρων από την πλατεία εκτόξευσε βόμβες μολότοφ και αντικείμενα κατά ανδρών των ΜΑΤ που βρίσκονταν μπροστά από την είσοδο του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια.

Μετά από λίγα λεπτά οι τελευταίοι απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης απωθώντας τους αντιεξουσιαστές.

Να σημειωθεί ότι μετά το επεισόδιο, η παρουσία των διαδηλωτών μειώθηκε αισθητά.

Το θέμα έθεσε και στην αίθουσα της Ολομέλειας το ΚΚΕ ζητώντας από την κυβέρνηση να εξετάσει το θέμα της αστυνομικής παρέμβασης κατά διαδηλωτών που δεν είχαν σχέση με τα επεισόδια.

http://mignatiou.com/2016/05/vouli-neo-episodio-skourleti-voulefton-cha-arnite-na-apochorisi-o-lagos/

http://mignatiou.com/2016/05/ritra-anaxiopistias-tis-kivernisis-ta-epipleon-metra-dilose-o-mitsotakis/

http://mignatiou.com/2016/05/katapeltis-o-koutsoumpas-xeperna-ta-oria-tis-athliotitas-i-stasi-tis-kivernisis/

Κουκουλοφόροι επιτίθενται στους αστυνομικούς. Φωτογραφία ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Κουκουλοφόροι επιτίθενται στους αστυνομικούς. Φωτογραφία ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ:
Ένταση σημειώθηκε πριν από τις εννιά το βράδυ στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος, ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται το βράδυ στη Βουλή, όταν ομάδα κουκουλοφόρων εκτόξευσε μολότοφ εναντίον των αστυνομικών.

Οι δράστες ήταν στην πλατεία και εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και αντικείμενα κατά αστυνομικών των ΜΑΤ που βρίσκονταν μπροστά από την είσοδο του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης απωθώντας τους αντιεξουσιαστές, ενώ προχώρησαν και σε δύο προσαγωγές.

Να σημειωθεί ότι μετά το επεισόδιο, η παρουσία των διαδηλωτών μειώθηκε αισθητά.

Στην αίθουσα της Ολομέλειας το ΚΚΕ ζήτησε από την κυβέρνηση να εξετάσει το θέμα της αστυνομικής παρέμβασης κατά διαδηλωτών που δεν είχαν σχέση με τα επεισόδια.

Κλειστοί είναι αυτή την ώρα οι περισσότεροι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος και το κτίριο του Κοινοβουλίου.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν δευτεροβάθμια σωματεία – μέλη της ΑΔΕΔΥ (ΠΟΕ-ΟΤΑ κ.λπ.), αριστερές οργανώσεις, μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων, αντιεξουσιαστες, ενώ έντονη είναι η παρουσία Κούρδων υποστηρικτών του Οτσαλάν.

«Κατάπτυστο» χαρακτήρισε ο Γρηγόρης Καλομοίρης, συνδικαλιστικό στέλεχος της ΑΔΕΔΥ, το γεγονός ότι η κυβέρνηση επέλεξε τη σημερινή ημέρα εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς για να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο που «λεηλατεί ο,τιδήποτε έχει μείνει όρθιο στην κοινωνική ασφάλιση και εξαπολύει φορολογική επιδρομή στα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού».

Μολότοφ και χημικά στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ

Από νωρίς το πρωί, συνδικάτα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα βρέθηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν ενάντιο στο ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται απόψε στην Βουλή.

Το πρωί της Κυριακής ΠΑΜΕ και ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ διαδήλωσαν στο Σύνταγμα όπου, σύμφωνα με την αστυνομία, έδωσαν το παρών 6.000 και 400 άτομα αντιστοίχως.

Έξω από τη Βουλή συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι και ένστολοι-συνδικαλιστές των Σωμάτων Ασφαλείας.

Εν τω μεταξύ το ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της απογευματινής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, διοργανώνει συναυλία αλληλεγγύης με τίτλο «Ένα τραγούδι για τον πρόσφυγα».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: