Συντρίμμια του Airbus της EgyptAir και ανθρώπινο μέλος, εντοπίσθηκαν βόρεια της Αλεξάνδρειας




ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ Οι αιγυπτιακές αρχές βρήκαν, 290 χλμ. βόρεια της Αλεξάνδρειας, κομμάτια από συντρίμμια του αεροσκάφους Α320 της Egyptair που εξαφανίστηκε χθες, μετέδωσε η κρατική αιγυπτιακή τηλεόραση.

Εντοπίσθηκε ανθρώπινο μέλους ανακοίνωσε το αιγυπτιακό υπουργείο Άμυνας. Το Πολεμικό Ναυτικό της Αιγύπτου “χτενίζει” την περιοχή για να βρει το μαύρο κουτί του αεροπλάνου Α320 της Egyptair. Το ναυτικό ήδη βρήκε ορισμένα προσωπικά αντικείμενα των επιβατών, μετέδωσε η κρατική αιγυπτιακή τηλεόραση.

Γάλλοι ερευνητές και ένας τεχνικός εμπειρογνώμονας της εταιρείας Airbus έφθασαν στο διεθνές αεροδρόμιο του Καΐρου και συμμετέχουν στις έρευνες για το αεροσκάφος της EgyptAir που εξαφανίσθηκε χθες, σύμφωνα με πηγές του αεροδρομίου της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

Η Γαλλία συμμετέχει στην επιτροπή έρευνας που έχει συστήσει η Αίγυπτος, ως η χώρα κατασκευής του αεροσκάφους και προέλευσης των 15 από τους 66 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος.

Εχθές είχαν εντοπισθεί αντικείμενα νότια της Κρήτη και αρχικά εκτιμήθηκε ότι επρόκειτο για συντρίμμια του αεροσκάφους. Η πληροφορία όμως διαψεύσθηκε από τον αντιπρόεδρος της EgyptAir Αχμέτ Αντέλ, ο οποίος δήλωσε πως τα ευρήματα δεν προέρχονταν από το Airbus Α-320 της EgyptAir.

Το Αirbus A320, κατασκευής του 2003, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού στις 23:09 το βράδυ της Τετάρτης και ήταν προγραμματισμένο να προσγειωθεί στο Κάιρο στις 3:15 πμ.

Το αεροσκάφος είχε 48.000 ώρες πτήσεις και όπως δήλωσε η EgyptAir, ο κυβερνήτης ήταν έμπειρος με 6.275 ώρες πτήσεις στο ενεργητικό του.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 66 άτομα συνολικά. Από αυτούς οι 56 ήταν επιβάτες –ανάμεσά τους ένα παιδί και δύο βρέφη- το πλήρωμα ήταν επταμελές ενώ υπήρχαν και τρία μέλη του προσωπικού ασφαλείας της εταιρίας.

Μεταξύ των επιβαινόντων βρίσκονταν 30 Αιγύπτιοι, 15 Γάλλοι, δύο Ιρακινοί, ένας υπήκοος Κουβέιτ, ένας Βρετανίας, ένας Βελγίου, ένας Σαουδικής Αραβίας, ένας Σουδάν, ένας Τσαντ, ένας Πορτογαλίας, ένας Αλγερίας και ένας Καναδά.

«Βλέπουν» επίθεση

Αναφορικά με τα αίτια της τραγωδίας, η Aίγυπτος ανακοίνωσε ότι η πτώση του αεροσκάφους της EgyptAir με 66 επιβάτες και πλήρωμα ίσως οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια. Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Σερίφ Ισμαήλ είπε ότι είναι νωρίς να αποκλειστεί οποιαδήποτε αιτία για την πτώση με τον υπουργό αερομεταφορών να λέει ότι η τρομοκρατική επίθεση είναι πιθανότερη από την μηχανική βλάβη.

Το κύριο στοιχείο που υποδεικνύει επίθεση είναι το γεγονός ότι το αεροσκάφος δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Ο Ζαν Πολ Τροντέκ, πρώην επικεφαλής της γαλλικής υπηρεσίας διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων, εξήγησε ότι «ένα τεχνικό πρόβλημα, φωτιά ή μηχανική βλάβη, δεν προκαλεί άμεσα μπλακ άουτ και το πλήρωμα έχει χρόνο για κάποια αντίδραση. Το πλήρωμα δεν είπε τίποτα, δεν αντέδρασε, οπότε πιθανότατα είμαστε μπροστά σε ένα βίαιο γεγονός, πράγμα που μας επιτρέπει να σκεφτόμαστε την τρομοκρατική ενέργεια».

http://mignatiou.com/2016/05/lefkos-ikos-ine-akomi-poli-noris-gia-na-prosdioristoun-ta-etia-tis-sintrivis-tou-airbus-a320/

http://mignatiou.com/2016/05/psema-oti-ta-sintrimmia-pou-vrikan-i-ellinikes-arches-anikoun-stin-ptisi-804-tis-egyptair/

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters, Sputnik, Κάιρο, Αίγυπτος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: