Στην Ειδομένη κυβερνούν οι “αλληλέγγυοι”; Αναταραχή και φήμες για άνοιγμα συνόρων




Αναταραχή επικρατεί και σήμερα στον καταυλισμό των προσφύγων στην Ειδομένη καθώς η φημολογία ότι «θα ανοίξουν» τα ελληνοσκοπιανά σύνορα που εξακολουθούν να διακινούν ορισμένοι «αλληλέγγυοι» μεταδίδεται από στόμα σε στόμα προκαλώντας φόβους για επανάληψη των επεισοδίων της Κυριακής.

Οι πρόσφυγες προγραμματίζουν για σήμερα νέα συγκέντρωση μπροστά στο φράχτη και δεν αποκλείεται να επιχειρήσουν και πάλι να περάσουν στα Σκόπια, αναφέρει το Έθνος.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία συνεχίζει τους ελέγχους που ξεκίνησαν, χθες, κυρίως για αλληλέγγυους. Σε τρία σημεία έξω από την Ειδομένη, οι αστυνομικοί ελέγχουν ταυτότητες, διαβατήρια αλλά και αυτοκίνητα.

Όπως προκύπτει από τα ρεπορτάζ, οι «αλληλέγγυοι» υποκινητές των εντάσεων διαμένουν στη Γευγελή, καθώς δεν βρίσκουν ξενοδοχεία στο Πολύκαστρο, και το πρωί επιστρέφουν στην Ειδομένη για να ξεσηκώσουν τους μετανάστες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή δραστηριοποιούντα 35 ΜΚΟ, εκ των οποίων οι 16 βρίσκονται στον καταυλισμό της Ειδομένης.

Στο θέμα αναφέρθηκε χθες και ο Πρωθυπουργός λέγοντας:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα χθεσινά επεισόδια αποτελούν μία διπλή πρόκληση. Πρόκληση σε ότι αφορά το γεγονός ότι παρακινήθηκαν από μέρος ορισμένων ‘αλληλέγγυων εθελοντών, εκπροσώπων ΜΚΟ’ και μάλιστα κάποιοι εξ αυτών ξένης ιθαγένειας συνελήφθησαν κιόλας στην απέναντι πλευρά, στην πλευρά των Σκοπίων – και μάλιστα από ότι μαθαίνω διαμένουν στην Γευγελή και πηγαινοέρχονται, δεν μένουν σε ελληνικό έδαφος», είπε χαρακτηριστικά.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: