Να ασκηθεί πίεση στην Άγκυρα για αγνοούμενους ζήτησε ο Φ. Φωτίου από την πρέσβη των ΗΠΑ




Ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, σε συνάντησή του με την Αμερικανίδα πρέσβη Κάθλιν Αν Ντόχερτι, ζήτησε την άσκηση πιέσεων προς την Τουρκία για να δώσει πληροφορίες τόσο από τις περισυλλογές των νεκρών από τα πεδία των μαχών όσο και για τις μετακινήσεις οστών, σημειώνοντας ότι είναι δραματική η μείωση ανεύρεσης οστών Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων στα κατεχόμενα.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Φωτίου ενημέρωσε την Αμερικανίδα Πρέσβη για το θέμα των αγνοουμένων, τονίζοντας ότι είναι ζήτημα πρωτίστως ανθρωπιστικό.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα προβλήματα και στις καθυστερήσεις που δημιουργούνται λόγω της μη ουσιαστικής συνεργασίας της Τουρκίας.

Πρόσθεσε πως τέτοιου είδους ενέργειες από την Τουρκία θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την επίλυση του τραγικού προβλήματος των αγνοουμένων της Κύπρου και ζήτησε τη συμβολή της αμερικανικής κυβέρνησης προς αυτήν την κατεύθυνση.

Επίσης, ο Επίτροπος Προεδρίας συζήτησε με την Πρέσβη την πρόθεση του Κυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου Νέας Υόρκης για κοινή πρωτοβουλία από απόδημους επιχειρηματίες και επιχειρηματίες από τις ΗΠΑ να προωθήσουν την προβολή της Κύπρου ως επιχειρηματικού κέντρου επενδύσεων.

Από την πλευρά της η Αμερικανίδα Πρέσβης διαβεβαίωσε ότι θα εργαστεί προς αυτήν την κατεύθυνση εκφράζοντας την πεποίθηση μια τέτοια ενέργεια αυτήν τη συγκεκριμένη περίοδο θα είναι προς όφελος και της Κύπρου και των ΗΠΑ.

KYΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: