Συριακό αεροσκάφος κατέρριψαν οι αντικαθεστωτικοί: Στον αέρα η ανακωχή (Βίντεο)




Ρωσικής κατασκευής συριακό πολεμικό αεροσκάφος τύπου Sukhoi Su-22 κατερρίφθη από αντάρτες σε περιοχή νοτίως της πόλης του Χαλεπίου στη βόρεια Συρία, όπου αντάρτες πολεμούν τις κυβερνητικές δυνάμεις οι οποίες υποστηρίζονται από συμμαχικές πολιτοφυλακές, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πυκνός καπνός ήταν ορατός καθώς το αεροσκάφος έπιασε φωτιά πριν καταπέσει στο υψίπεδο Ταλάτ αλ-Ις, όπου αντάρτες με διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα αποτελούν στόχο σφοδρών συριακών και ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών, αφότου κατέλαβαν αυτή την περιοχή αυτή την εβδομάδα.

Οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες υποστηρίζουν ότι βρέθηκαν σε θέση άμυνας έχοντας δεχθεί επίθεση από τις συριακές δυνάμεις σε συνδυασμό με αεροπορικά πυρά από ρωσικά μαχητικά αλλά και πυρά μαχητικών αεροσκαφών του Άσαντ. Ο πιλότος κατόρθωσε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος, όμως κατά την προσγείωσή του στο έδαφος με τη χρήση του αλεξιπτώτου του, φέρεται να έχει χάσει τη ζωή του, καθώς έπεσε στα χέρια των αντιπάλων. Άλλες πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι ο πιλότος κρατείται.

Η κατάρριψη ενδέχεται να υπονομεύσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες για την ειρήνευση στην χώρα και σαφώς αποτελεί παραβίαση της υπάρχουσας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερς Αμάν, Ιορδανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: