Πορεία προσφύγων-μεταναστών στο Σύνταγμα, και επεισόδια κατοίκων-αλληλέγγυων στη Χίο




ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Σαράντα μετανάστες, σύμφωνα με την αστυνομία, οι οποίοι πήγαν μετά τα μεσάνυχτα στο κέντρο της Αθήνας, προσήχθησαν πριν από λίγη ώρα στη ΓΑΔΑ προκειμένου να τους γίνει έλεγχος.

Νωρίτερα, περίπου 40 πρόσφυγες και μετανάστες πήγαν στο Σύνταγμα προκειμένου να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ κάποιοι εξ αυτών, που είχαν μαζί τους σκηνές, ήθελαν, όπως είπαν σε αστυνομικούς, να εγκατασταθούν εκεί. Η αστυνομία τους είπε ότι δεν γίνεται να στήσουν σκηνές στο Σύνταγμα και στη συνέχεια άνδρες των ΜΑΤ τους οδήγησαν στο σταθμό του Μετρό.

Λίγη ώρα αργότερα οι πρόσφυγες και μετανάστες επέστρεψαν στο λιμάνι του Πειραιά.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Στη Χίο ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ κατοίκων που διαμαρτύρονται για την παρουσία μεταναστών στο νησί και αλληλέγγυων, μέσα και έξω από το δημαρχείο της πόλης, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που είχε ως μοναδικό θέμα το προσφυγικό.

Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος Παντελής Φύκαρης από τον Πολίτη της Χίου, κάτοικοι προπηλάκισαν δύο εικονολήπτες και χτύπησαν έναν αλληλέγγυο, ο οποίος φυγαδεύτηκε από τους αστυνομικούς, αναφέρει το Mega.

Σήμερα ένας μετανάστης από το Αφγανιστάν απείλησε να πετάξει ένα από τα πέντε παιδιά του πάνω σε έναν λιμενικό κατά τη διάρκεια έντασης στο λιμάνι του Πειραιά. Ο Αφγανός άρπαξε από την αγκαλιά της συζύγου το μόλις λίγων μηνών βρέφος και το σήκωσε ψηλά έτοιμος να το πετάξει.

Ωστόσο λίγο αργότερα οι ψυχραιμότεροι του το πήραν από τα χέρια. Την ίδια στιγμή την οργή και την αγανάκτηση των προσφύγων και των μεταναστών μεγαλώνουν ορισμένοι αλληλέγγυοι που παροτρύνουν τους ανθρώπους εκεί να παραμείνουν στο λιμάνι.

Με τη συνοδεία ανδρών των ΜΑΤ και χωρίς να σημειωθεί κάποιο επεισόδιο, περίπου 40 πρόσφυγες και μετανάστες, που έφτασαν πριν από λίγη ώρα στο Σύνταγμα, μπήκαν στο μετρό και επιστρέφουν αυτή την ώρα στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες πήγαν στο Σύνταγμα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ κάποιοι εξ αυτών, που είχαν μαζί τους σκηνές, ήθελαν, όπως είπαν σε αστυνομικούς, να εγκατασταθούν εκεί.
Η αστυνομία τους είπε ότι δεν γίνεται να στήσουν σκηνές στο Σύνταγμα και στη συνέχεια άνδρες των ΜΑΤ τους οδήγησαν στο σταθμό του μετρό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: